Šef misije OSCE-a u BiH posjetio Srebrenicu

Sef misije OSCE u BiHDanas je Srebrenicu posjetio šef misije OSCE-a u BiH ambasador Bruce G. Berton, a u okviru posjete sastao se sa opštinskim rukovodstvom Srebrenice.

U okviru posjete šef misije OSCE-a održao je sastanak sa načelnikom i zamjenikom načelnika opštine Srebrenica, te predsjednikom i potpredsjednikom SO Srebrenica.

Šef misije OSCE-a Bruce Berton istakao je da je zadovoljan svojom prvom posjetom Srebrenici otkako je preuzeo dužnost.

„Razgovarali smo o raznim temama. Prvenstveno onim koje su se odnosile na ekonomski razvoj, obrazovanje, kao i o konkretnim načinima kako pomoći Srebrenici. Za nas je Srebrenica posebno mjesto, mjesto koje ima svoju prošlost i ona ne smije biti zaboravljena. Isto tako, Srebrenica ima budućnost kojoj se svi trebamo okrenuti. Takođe, pohvalio bih saradnju naše kancelarije u Srebrenici sa načelnikom i njegovim saradnicima“, istakao je Bruce Berton, šef misijeSef misije u BiH OSCE-a u BiH .

Načelnik opštine Srebrenica zahvalio se za posjetu, istakavši pritom da je i šef misije OSCE-a zadovoljan urađenim u Srebrenici.

„Mi smo predstavili ono što smo radili u prethodnom periodu, i gospodin Berton je zadovoljan, kao i svi sa kojima smo ranije razgovarali. Mi smo dokazali već – naša politika je usmjerena prema ekonomskom razvoju. Dosta vremena se posvećivalo prošlosti, a malo budućnosti. Naš cilj je da stvorimo ekonomske uslove da se stanovništvo koje ovdje živi zadrži, ali i da se stvore uslovi da se vrate oni koji su otišli. Nadam se odličnoj saradnji sa gospodinom Bertonom, jer smo imali odličnu saradnju sa njegovim prethodnikom, a imamo dobru saradnju i sa lokalnom kancelarijom“, izjavio je nakon sastanka Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.