Sarajevo pomaže povratnicima u Srebrenici

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i načelnik opšine Centar Nedžad Ajnadžić posjetili su danas Srebrenicu. U okviru posjete načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovore sa devet povratnika o finansiranju projekata koji se odnose na rekonstrukciju ili obnovu stambenih objekata i nabavku poljoprivrednih mašina.

 

„Moja porodična kuća će napokon dobiti fasadu, a moja porodica bolje uslove za život. Mogu se samo zahvaliti opštini Centar i načelniku i gradonačelniku“, rekao je Ramiz Nukić, koji je danas potpisao ugovor o rekonstrukciji porodične kuće.

U okviru posjete Srebrenici načelnik opštine Centar i gradonačelnik Sarajeva posjetili su područnu školu u Osatu, gdje je, zahvaljujući njihovoj pomoći i podršci Udruženja „Jesi li za basket“, rekonstruisano školsko igralište. Danas je uručena i informatička oprema i školski pribor za učenike u ovoj školi.

„Danas poklanjamo dio opreme za osnovnu školu u Osatu i šaljemo poruku da podržavamo život u Srebrenici. Život je pobijedio u Srebrenici uprkos svemu“, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

„Mi smo udaljeni od Srebrenice, imamo dosta problema i veoma loše uslove za rad. Ovi dobri ljudi, firme, pojedinci, obezbijedili su nam mnogo toga – od igrališta koje je sada u potpunosti funkcionalno, do kompjutera, novih tabli, te pribora i materijala za učenike“, rekao je učitelj Sejdalija Suljić.