RS mijenja Zakon o praznicima

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zatražio je od Vlade Republike Srpske da u skupštinsku proceduru uputi prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Republike Srpske, s ciljem provođenja odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o Danu Republike Srpske.

Kolegij je, u isto vrijeme, konstatovao da je u toku provođenje odluke Ustavnog suda BiH u ovom predmetu, te da je Narodna skupština zaprimila odluku Ustavnog suda o privremenoj mjeri o privremenom obustavljanju održavanja republičkog referenduma.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović naglasio je da je u toku provođenje odluke Ustavnog suda o Danu RS-a, na što ukazuje i sama činjenica da je ova pravosudna institucija prije nekoliko dana odlučivala o zahtjevu Narodne skupštine o preispitivanje odluke Ustavnog suda BiH.

On je prenio da je na današnjoj sjednici Kolegija usvojen i orijentacijski plan rada Narodne skupštine RS-a za razdoblje do kraja 2016. godine, kojim je predviđeno da se do kraja godine održi najmanje pet skupštinskih sjednica, kako bi pravovremeno bili usvojeni republički budžet, dokument Ekonomske politike i niz planiranih zakona.

Izvor: http://www.klix.ba/