Rasadniku DOO „Malina Bratunac“ doniran traktor

Rasadniku „Malina Bratunac“ danas je uručen traktor koji će umnogome olakšati radove u samom rasadniku. Traktor sa pomoćnim dodacima donacija je italijanske agencije „Cooperazione allo Sviluppo“.

Saradnja uzmeđu opštine Bratunac i italijanske razvojne agencije „Cooperazione allo Sviluppo“ traje već deset godina, a u tom periodu realizovano je više projekata vrijednih preko 200.000 maraka.

„Ti projekti se odnose uglavnom na poljoprivredu i pomoć poljoprivrednim proizvođačima, udruženjima, a posljednji veći projekti su realizovani sa lokalnim rasadnikom, koji je sigurno osnov za proizvodnju maline na ovom području. Ovih dana treba da počne izgradnja rezervoara, kako bismo kompletirali sistem za navodnjavanje za cijeli rasadnik. Zahvaljujemo se za podršku koju smo do sada imali jer bez njihove pomoći i pomoći nekih drugih organizacija sigurno ne bismo sami uspjeli“, izjavio je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

„Nama je jako važna saradnja koju imamo sa načelnikom i opštinom Bratunac. Ovo je prvi dio donacije, slijedi izgradnja rezervoara, tako da ćemo na taj način zaokružiti problem navodnjavanja rasadnika. Još jednom želim da se zahvalim načelniku za saradnju, za nas je jako važno da nastavimo tu saradnju, i da u što većoj mjeri podržimo poljoprivredne proizvođače u ovom dijelu BiH,“, rekao je Marko Spada, program-menadžer za BiH agencije „Cooperazione allo Sviluppo“.

Direktorica rasadnika Marina Jovanović rekla je da će traktor dosta olakšati radnicima

„Mi ćemo ove godine proizvesti milion i po sadnica maline, a traktor je veoma vrijedna donacija. Rezervoar koji ćemo tek izraditi  mnogo će olakšati, jer smo imali dosta problema oko navodnjavanja“, rekla je Marina Jovanović.

Vrijednost donacije je oko 30.000 maraka.