Prvi online video forum – Perspektiva.plus

Video forum PerspektivaMultimedijalna web platforma Perspektiva.plus pokrenula je prvi online video forum na ovim prostorima, namijenjen mladim ljudima. Kako nam je koncept Video foruma bio nepoznanica, posjetili smo internet adresu foruma da provjerimo o čemu se radi.

Video forum je koncipiran tako da svaki posjetilac može pokrenuti svoju temu ali i komentarisati već objavljene – sve u formi jednominutnog videa i zamišljen je kao online prostor apsolutne slobode govora – mjesto na kojem mladi mogu govoriti o stvarima o kojima inače nemaju priliku, pritom suočavajući svoje stavove sa onima koji drugačije misle, uzoru na TV serijal Perspektiva. U diskusije se mogu uključiti i svi oni koji žele postati aktivni građani, te svoje okruženje žele učiniti boljim mjestom za život. U projekat su uključeni i popularni regionalni umjernici, muzičari Edo Maajka, Marčelo, Remi iz grupe Elemental i Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv.

Video forum dostupan je na web domeni https://perspektiva.plus/, a moguće mu je pristupiti i putem aplikacija za Android (http://bit.ly/2EqAJeH) i iOS (https://apple.co/2GUpxpc). Kompletan sadržaj web platforme dostupan je na BHS jezicima, te engleskom, albanskom i arapskom jeziku.

Perspektiva.plus je web portal koji se bavi temama bitnim za mlade, ali i mjesto gdje mladi mogu slobodno pisati, govoriti, komentarisati, inicirati teme bitne za njihovu generaciju. Bavi se različitim temama kao što su nasilje, tolerancija, ljudska prava, lične i društvene vrijednosti koje su važne za odrastanje i budućnost mladih. Cilj je srušiti zid koji su stvorili ratna prošlost, obrazovni sistemi, mediji… Web portal razvija teme koje su pokrenute u okviru TV serije “Perspektiva”, otvara nove i nudi platformu za dijalog sa mladima iz cijelog svijeta.

Čak i ako ste skeptični da je ovo način da se mijenja svijet i da se naše društvo učini boljim, sigurno vrijedi posjetiti novopokrenuti Video forum. Možda se, ipak, uvjerite u odlučnost i snagu mladih ljudi da naše društvo približe na korak idealnom za život upravo mladih ljudi.