Prikupljen novac za malog Aleksandra iz Zvornika

Aleksandar iz ZvornikaPrikupljen je novac za liječenje jednogodišnjeg Aleksandra Gajića iz Glumine kod Zvornika, koji se nalazi na liječenju od agresivnog tumora na malom mozgu u klinici „Švabing“ u Minhenu, potvrdio je njegov otac Željko Gajić, koji je sinoć prisustvovao himanitarnom koncertu u Milićima koji je održan na inicijativu Savjeta učenika SŠC „Milutin Milanković“ Milići.

Gajić je dodao da je iz minhenske klinike „Švabing“ stigao novi pedračun u iznosu od 174.400 evra, umjesto prvog predračuna koji je glasio na 391.100 evra i zahvalio se svim dobrim ljudima koji su nesebično pomagali.

„Hvala svima koji su večeras došli na koncert. Sve je bilo divno organizovano. Mi smo zvanično obustavili akciju prikupljanja novčanih sredstava jer smo već uplatili klinici 231.000 evra, ali oni su rekli da će na kraju liječenja vjerovatno još trebati nekih 20 000 evra. Aleksandar je od 31. decembra u bolnici primio je do sada dvije terapije, treću treba da primi u ponedjeljak, sve ide prema planu“, kaže Gajić.

Na humanitarnom koncertu nastupila je srednjoškolka Anja Mišić koja je otpjevala četiri pjesme i, kako kaže, to joj je bila posebna čast.

„Bilo je izvanredno. Ovo mi je bio jedan od najboljih nastupa i drago mi je što se mnogo ljudi odazvalo“, kaže Anja.

U izvođenju ruske pjesme „Kaljinka“, Anja je imala i prateću koreografiju. Dio ekipe kojoj je ovaj „posao“ bioMali Aleksandar iz Zvornika povjeren, bila je i srednjoškolka Aleksandra Tešić.

„Drago mi je što sam bila učesnik ovog koncerta, svi su bili oduševljeni našim nastupom i srećna sam što smo bili u prilici da pomognemo ovom dječaku“, kaže Aleksandra.

Gosti večeri bili su članovi muzičkog sastava „Katera“ iz Istočnog Sarajeva, kojima je humanitarni koncert u Milićima bio drugi u nizu organizovanih za pomoć u liječenju malom Aleksandru, kaže član sastava harmonikaš Luka Novosel.

„Za malog Aleksandra smo izveli koncert i u Lukavici, i mi tradicionalno učestvujemo na humanitarnim koncertima jer nas to čini srećnima i ispunjava nas. Nadamo se da će Aleksandar što prije da ozdravi“, kaže Novosel.

Od prodaje ulaznica, koje su koštale simboličnih 2 KM, i pojedinačnim novčanim prilozima, na humanitarnom koncertu je prikupljeno 1782,90 KM, potvrđuje direktorica SŠC „Milutin Milanković“ Milići Vesna Bogičević.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspjeli ne samo kao obrazovna institucija već i kao lokalna zajednica da pokažemo da je humanost sastavni dio čovječanstva. Posebnu zahvalnost dugujem našim učenicima, članovima Savjeta učenika na čelu sa profesorom Sinišom Šešlijom, da ovaj program uspije, kao i timu za humanitarne akcije, gdje je koordinator prof. Vojkan Mujičić, a tu su i  prof. Marijana Kazimirović i pedagogica Slavica Mićić, koji su vrijedno radili na organizaciji. Aleksandru želimo brz oporavak i vjerujem da će ovo ‘naše malo njemu da znači mnogo’, ističe direktorica Bogičević.

Prisustvom sinoćnjem koncertu, u prepunoj sali Doma rudara, građani opštine Milići pokazali su da žele i hoće pomoći onima koji su u nevolji.

„Super je bilo. Stvarno, sve je odlično pogotovo što je u pitanju pomoć za dijete“, kaže jedan sugrađanin.

„Veče je bilo savršeno, nemam riječi“, ocjenjuje naša sugrađanka.

„Odlično je bilo, svaki put se odazovem humanitarnim akcijama“, kaže jedan srednjoškolac.

Humanitarni koncert pod nazivom „Milići za Aleksandra“, organizovao je Savjet učenika SŠC „Milutin Milanković“, uz podršku uprave škole i profesora.

Izvor: Radio Magic