Priča našeg kolege objavljena u časopisu ,, Naš most“

Bolesnička soba 312Organizacija Društvo multiple skleroze Vojvodina koja broji oko 850 članova sa područja Vojvodine u cilju informisanja svojih članova pokrenuli su časopis ,,Naš most“ u kome je objavljena priča ,,Bolesnička soba 312“, čiji je autor novinar Dejan Kolović iz Srebrenice, kolega koji je zaposlen u Udruženju ,,Prijatelji Srebrenice“.

,,Bolesnička soba 312“ je istinita životna priča u kojoj je Kolović opisao trenutak iz bolesničke sobe, te upoznao čitaoce o tome kako izgledaju dani osoba oboljeli od multiple skleroze. Svoje doživljaje iz Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, Kolović je predstavio na duhovit način, te ovom pričom ohrabrio sve ljude koji boluju od multiple skleroze svojim šaljivom pričom.

U razgovoru sa Kolovićem rekao nam je: ,,Ja stvarno nisam želio poslati nikakvu poruku, samo sam htio da opravdam supruzi  gdje sam bio dvanaest dana. Šalim se. Na ovaj način sam samo pokušao da zabilježim jedan događaj iz života i da sačuvam uspomenu na ljude koje sam upoznao“.

Multipla skleroza je neizlječiva autoimuna bolest od koje u Bosni i Hercegovini boluje tek nekoliko hiljada ljudi. Bolesnici se sa ovom bolešću često suočavaju sa brojnim pratećim problemima kao što su: gubitak vida, sluha, pokretnosti.

Na pitanje kako se nositi sa ovom bolešću, Kolović odgovara:  ,,Vidjećete da u priči ja svoju bolest nazivam gospođica MS. U priči sam joj dao ljudsko obličje, jer je tako i doživljavam, odnos između mene i moje bolesti je kao brak u kojem razvod nije opcija, osuđeni smo da budemo jedno sa drugim do kraja života. I kao što kaže zaključak moje priče biće nama lijepo“.

Priču ,,Bolesnička soba 312″ možete pročitati ovdje.

Autor: Maja Davidović