Preventivno-edukativna aktivnost „Pažljivo na putu do škole!“

Poštovani učesnici u saobraćaju, nova školska godina je na pragu a samim tim neophodan je i veći oprez u vožnji jer će se u saobraćaju naći veliki broj školaraca.

Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo “Srebrenica” učestvuju u provođenju preventivno-edukativne aktivnosti pod nazivom „Pažljivo na putu do škole!“

Aktivnost će se provesti na području Republike Srpske, u periodu od 01. do 30. septembra 2016. godine, zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Cilj provođenja ove preventivno-edukativne aktivnosti jeste povećanje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju, u Republici Srpskoj, povećanjem pažnje vozača početkom školske godine u zonama škola, kao i edukacijom učenika, roditelja i nastavnika o pravilnom ponašanju djece u saobraćaju i razvoju svijesti o bezbjednosti djece. Ciljna grupa kojoj su: vozači, roditelji i učenici.

Vozači, učinimo im polazak u školu bezbjednim!

– Poštujte ograničenje brzine u zonama škola.

– Ne parkirajte vozila na trotoarima.

– Djecu do 12 godina starosti isključivo prevozite u auto sjedištima i na podmetačima.

 Đaci, pažljivo na putu do škole!

– Krećite se trotoaram što dalje od kolovoza.

– Kolovoz prelazite na za to označenim mjestima – zebrama.

– Uvijek sačekajte da se pojavi “zeleni čiko” na semaforu.

 

Auto-moto društvo “Srebrenica” želi svim školarcima sretan i bezbjedan polazak u novu školsku godinu.