Preminuo glumac Nebojša Glogovac

Preminuo Nebojsa GlogovacČuveni glumac umro je poslije teške bolesti u Beogradu u 49. godini života.

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je poslije kratke i teške bolesti u 49. godini života u Beogradu. Jedan od najpopularnijih srpskih glumačkih zvijezda, rodio se 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo.

Prvu ulogu ostvario je u seriji „Bolji život“, gdje je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole, upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a poslije dvije godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste „Vukovar, jedna priča“, gdje je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu „Ubistvo sa predumišljajem“, gdje je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima „Do koske“, „Bure baruta“, a veliku popularnost stekao je u seriji „Porodično blago“, u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima „Munje“, „Kad porastem postaću kengur“, „Nebeska udica“, bio je uspješan pozorišni glumac, a gledali smo ga u predstavama „Hadersfild“, „Sumnjivo lice“, „Metamorfoze“, „Lutalica“…

Bio je oženjen i imao je troje dece.

Dobitnik je i brojnih nagrada, kao što su „Zlatna arena“, nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.