Predstavnici BETNET organizacije borave u Srebrenici

„BETNET“ je internacionalna mreža mladih koja broji preko 40 članova iz različitih zemalja svijeta. Cilj ove organizacije je stvaranje boljeg okruženja i uslova života mladih ljudi. Za ovu godinu ova organizacija planira organizaciju festivala u Srebrenici i uključivanje što većeg broja mladih u organizaciju ovog dogadjaja.

“Planiramo mnogo kulturnih dešavanja kao što su razne radionice, pozorište, kino na otvorenom i naravno, kao i prošle godine u planu je veliki koncert”, rekla nam je Prisca Van Der Mullen iz ove organizacije.

Predstavnici ove organizacije mladih su bili učesnici kampa “Franco Bettoli”, u Potočarima. Zajedno sa mladim ljudima iz Srebrenice i okolnih mjesta su došli do zaključka da je neophodno potruditi se da bi se poboljšao život mladih na ovim prostorima.

“Pozvala bih sve mlade ljude koji misle i žele da promjene nešto da nam se jave, postanu članovi naše mreže i pomognu nam u organizaciji ovog festivala. Neophodno je da se povežemo, udružimo da bi napravili neke dobre stvari”, kaže Prisca, koja se ovih dana sa još dva člana organizacije nalazi u Srebrenici.

Svi zainteresovani se mogu registrovati i postati članovi ove mreže na web stranici: http://www.wsafb.net/index.php .