Posjeta delegacije Evropske Unije Srebrenici

Danas je u kabinetu načelnika Opštine Srebrenica održan sastanak, odnosno redovna posjeta delegacije, kancelarije Evropske Unije.  Sastanku je, pored načelnika Opštine Srebrenica, Mladena Grujičića, prisustvovala i Nataša Malinić, šefica regionalne kancelarije u Brčkom, zatim politički savjetnici Firuze Demir i Rositsa Petrova, zadužene za pitanja ljudskih prava i pomirenja i Emil Ahmagić.

„Ovo je redovna posjeta delegacije Evropske Unije, koji su došli u Srebrenicu da vide ima li neke promjene, jer su bili prošle godine i tada smo započeli mnoge projekte koje smo danas i prezentovali i sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo sve te projekte uspješno i realizovali“, rekao je između ostalog načelnik Opštine, Mladen Grujičić.

Takođe, na današnjem sastanku, pored već realizovanih projekata, ali i onih koji se planiraju za budućnosti, između kojih su i podizanje spomenika mira, predstavnici delegacije Evropske Unije, takođe se razgovarali i o trenutnoj političkoj situaciji.

„Pričali smo o političkoj situaciji, proteklim dešavanjima koja su malo poljuljala Srebrenicu u nekom javnom nastupu ili javnom smislu. Međutim, konstatovali smo svi da u Srebrenici nema nikakvih problema kada je u pitanju politika i da sve odluke donosimo uz konsezus i da smo pokrenuli jedan projekat pokrenuli na zadovoljstvo svih, a to je izgradnja spomenika miru, a što je prihvaćeno na zadovoljstvo svih“, istakao je još načelnik Grujičić.