SPOMENIK MIRA U SREBRENICI BOŠNJAČKA UDRUŽENJA SMATRAJU PROVOKACIJOM

U Srebrenici su u toku radovi na izgradnji spomenika posvećenom miru i fontane na mjestu gdje je prije bio kružni tok ispred „Z“ marketa.  Predstavnici nekoliko udruženja žrtava proteklog rata iz reda bošnjačkog naroda obratili su se OHR-u sa zahtjevom da se obustave planovi za izgradnju spomenika, jer smatraju da se radi o provokaciji. Tim povodom oglasio se i načelnik ove opštine Mladen Grujičić, koji  kaže da ovaj spomenik pokazuje opredjeljenost za suživot, ljepši život, budućnost i mir. Spomenik nije u vezi sa žrtvama iz prethodnog rata, već simbolizuje budućnost, pojašnjava Grujičić.

Read more

Vlasenica: Usvojen rebalans budzeta

Na 31. redovnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica odbornici su razmatrali i usvojili rebalans budžeta opštine u iznosu većem od sedam miliona konvertibilnih maraka. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je razlog rebalansa budžeta pomoć Vlade Republike Srpske opštini Vlasenica u iznosu od 380.000 KM za saniranje posljedica virusa korona.

Read more

Dodik u Srebrenici: Važno političko jedinstvo o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je važnost da se pokaže političko jedinstvo u Srebrenici pri izboru kandidata za načelnika opštine i najavio da će biti potpisana koalicija za podršku zajedničkom kandidatu Mladenu Grujičiću na predstojećim lokalnim izborima.

Read more

Srebrenica: Održana sjednica Skupštine Opštine

U Srebrenici je  održana 16.redovna tematska sjednica Skupštine Opštine. Zbog mjera prevencije od korona virusa, sjednica je  održana u prostorijama Centra za kulturu. Najvažnija tačka bila je usvajanje nacrta rebalansa budzeta. Nacrtom rebalansa budzeta nije izmijenjena predviđena visina sredstava, samo je došlo do relokalizacije.

Read more