Ponovo prekinuta I redovna sjednica SO Bratunac, načelnik Srđan Rankić ističe da je to opstrukcija koju najviše osjećaju ugrožene kategorije

Prva redovna sjednica Skupštine opštine Bratunac ponovo je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Nisu se pojavili odbornici SNSD-a, DNS-a, SPS RS, SDA i BL. Prisutno je bilo 12 odbornika, dok je odsutan bio odbornik više. To znači da će Bratunac i dalje biti bez usvojenog Budžeta, kao ključnog akta za funkcionisanje lokalne zajednice.

Read more

Prekinuta sjednica SO Bratunac, na pomolu nova većina!

Prva redovna sjednica Skupštine opštine Bratunac prekinuta je danas odlukom predsjednika Radislava Jovanovića, koji se pozvao na član 118 Statuta. Zbog neusvajanja Budžeta funkcionisanje Opštine je praktično blokirano. Na pomolu je nova skupštinska većina, a tačka spoticanja bile su neke tačke dnevnog reda, kao što je imenovanje ulice imenom 9. januar. 

Read more

Mladen Grujičić: Statutom je definisano ko je zamjenik načelnika i da dolazi iz reda Bošnjaka, ukoliko je načelnik Srbin

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić demantovao je, u izjavi za naš radio, tvrdnje iznesene u saopštenju inicijative ,,Moja adresa Srebrenica“. Podsjećamo u saopštenju je navedeno kako je Grujičić izjavio da će i njegov zamjenik biti Srbin.

Read more

Prva redovna sjednica SO Bratunac nije održana zbog nedostatka kvoruma

Prva redovna sjednica SO Bratunac nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici se pojavilo jedanaest odbornika iz: Ujedinjene Srpske, SDS-a, PDP-a, NDP-a, liste ,,Zajedno za Bratunac“ i Saveza za novu politiku. Preostalih četrnaest odbornika, koji su juče pokušali da održe Vanrednu sjednicu i da formiraju većinu, danas nisu došli. Načelnik Srđan Rankić najavio je i mogućnost novih izbora, ako se nastavi sa ovom praksom.

Read more