Uručeni sertifikati odbornicima u novom sazivu SO Bratunac

Danas su odbornici, koji su osvojili mandate za novi saziv Skupštine opštine Bratunac, dobili svoje sertifikate i potpisali Izjavu o prihvatanju odborničkog mandata. Uskoro se očekuje održavanje konstitutivne sjednice i formiranje skupštinske većine. Prije početka današnjeg događaja odata je počast preminulom odborniku Bori Milanoviću.

Read more

Srđan Rankić preuzeo dužnost načelnika opštine Bratunac

Srđan Rankić, koji je kao nezavisni kandidat pobijedio na lokalnim izborima, danas je preuzeo dužnost načelnika opštine Bratunac. Rankić je istakao da slijedi mnogo posla do Nove godine, oko konstituisanja SO Bratunac i usvanjanja Budžeta. Dosadašnji načelnik Nedeljko Mlađenović predao je dužnost novoizabranom i poželio mu sreću u radu.

Read more

CIK BiH potvrdio rezultate izbora: Rankić novi načelnik u Bratuncu, Kraljević osvojio novi mandat u Vlasenici

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je večeras odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine. Novi načelnik opštine Bratunac je nezavisni kandidat Srđan Rankić, dok je Miroslav Kraljević u Vlasenici osvojio još jedan mandat. Rezultati za načelnika i Skupštinu opštine Srebrenica biće potvrđeni dopunskom oldukom (kao i za Grad Doboj).

Read more

Press konferencija u Srebrenici predstavnika koalicije „Zajedno za Srebrenicu“

Danas je u Srebrenici održana press konferencija koalicije „Zajedno za Srebrenicu“ na kojoj su načelnik opštine Mladen Grujičić i ostali članovi koalicije istakli da su izbori i matematički završeni, jer prednost koju ima u odnosu na kandidata SDA nije teoretski dostižna. Kako navode, CIK će preispitati sve nepravilnosti vezane za izborni proces i eventualno ponoviti glasanje na određenim biračkim mjestima ali da to ne može uticati na konačan rezultat ovogodišnjih lokalnih izbora.

Read more

Srebrenica: SIPA pretresla više lokacija

Na više lokacija u Srebrenici i okolini danas su izvršeni pretresi. Pretresena je kuća Bege Bektića, predsjednika OO SDP-a Srebrenica i njegova kancelarija u zgradi Opštine, koji je osumnjičen za krađu identiteta za sada nepoznatog broja lica. Kako se navodi, Bektić je oštećene prijavio za glasanje na lokalnim izborima iz Srbije i time osigurao glasove Mladenu Grujičiću za načelnika opštine Srebrenica.

Read more

Izborni etički kodeks imao pozitivan uticaj na predizbornu kampanju 

Izborni etički kodeks smo predstavili u dva multimedijalna sadržaja objavljena prije samih izbora. U narednom tekstu, kao i intervjuima sa predstavnicima političkih partija koje su potpisnice kodeksa, govorimo o procjeni uticaja kodeksa, te donosimo izvještaj o monitoringu njegovog provodjenja. 

Read more

Dan državnosti BiH obilježen u Memorijalnom centru u Potočarima

Dan državnosti Bosne i Hercegovine  se obilježava svakog 25. novembra. Na ovaj dan 1943. godine na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a, održanom u Mrkonjić Gradu, usvojena je rezolucija kojom je BiH dobila ravnopravan status sa ostalim republikama bivše Jugoslavije, a svi narodi koji žive u BiH su proglašeni potpuno ravnopravnim.

Read more