Počinje sezona odmora: Zaštitite svoju imovinu

lopov godisnji odmoriIz MUP-a RS izdali su saopštenje za građane, koje prenosimo u potpunosti:

„S obzirom da je sezona godišnjih odmora, apelujemo na građane da prilikom odlaska na odmore zaštite svoju imovinu, kako njihov dom ne bi bio meta potencijalnog napada lopova.

Statistika govori da se najviše provala u stanove i kuće događa za vrijeme godišnjeg odmora i u dane vikenda kada niste u kući ili stanu.

Naime, ako idete na godišnji odmor, o tome obavijestite svoje komšije, kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok niste tu.

Novac i nakit povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lakšeg pronalaska u slučaju krađe. Zapišite serijske brojeve skupocjenih uređaja i oružja ako posjedujete.

Ne ostavljajte poruke na društvenim mrežama i drugim javnim mjestima o svom odsustvu iz kuće ili stana.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanje sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila.

Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica i vozila prijavite na broj 122 koji je besplatan, ne morate se predstavljati poziv može biti anoniman“, navodi se u saopštenju.