Počela nova školska godina: U Srebrenici i Bratuncu 190 prvačića

djecaU osnovnim i srednjim školama u BiH danas je počela nova školska godina, a ono što je već godinama evidentno – učenika je sve manje.

Blizu 30.000 prvačića širom BiH od danas polazi u školu. Ove godine u odnosu na prošle u klupe će sjesti 33 razreda manje, i to 31 u FBiH i dva u RS.

Prema podacima Ministarstva obrazovanja Republike Srpske, u skoro 80 područnih odjeljenja nije upisan nijedan prvačić. Samo jedan ili dva prvačića upisani su u gotovo 170 područnih odjeljenja.

Na teritoriji opštine Bratunac u prvi razred upisana su ukupno 123 prvačića.

„U OŠ ‘Vuk Karadžić’ upisano je 47 prvaka. Od tog broja, 39 đaka je upisano u centralnu školu, a osam njih u područna odjeljenja“, rekao je za UPSMedia Andrija Mlađenović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“.

Iz OŠ „Branko Radičević“ dobili smo informaciju da je prvi razred upisalo ukupno 66 učenika – 52 prvačića će nastavu pohađati u centralnoj školi, a 14 u područnim odjeljenjima.

Osnovnu školu „Petar Kočić“ u ovoj školskoj godini pohađaće 10 prvačića.

Prema informacijama koje smo dobili iz Prve osnovne škole u Srebrenici, u prvi razred upisano je 58 učenika, s tim što broj nije konačan, jer se nekoliko učenika danas nije pojavilo u školi, te će tačan broj prvaka biti poznat u narednih nekoliko dana.

„Prvi razred u Osnovnoj školi ‘Kosta Todorović’ upisalo je devet prvaka, što je četiri više nego prošle godine. Ovu školu pohađa ukupno 76 učenika“, potvrdila je za UPSMedia Sanja Kablar Močević, direktorica JU „Kosta Todorović“ Skelani.

Svim školarcima želimo srećnu novu školsku godinu!