Plakati s natpisom #NeDamoVreloBosne osvanuli na Ilidži

Ilidža je jutros osvanula oblijepljena plakatima s natpisima „Prodajući zemlju prodajemo našu budućnost“, „Bosanska zemlja pripada Bosancima“ i „Prodali su Vrelo Bosne, šta je sljedeće?“, a sve pod hashtagom #NeDamoVreloBosne.

Plakati su polijepljeni u toku noći, a najviše ih ima u naselju Lužani u ulici Vinka Šamarlića. Vidljivi su takođe i u centru Ilidže po haustorima, stubovima ulične rasvjete i oglasnim tablama.

Pretpostavlja se da je plakate polijepila grupa građana ponukana nedavnim dešavanjima kada je riječ o području opšine Ilidža i prodaji zemljišta kompaniji „Kuwait Investment Company d.o.o.“, koja je time kompletirala svoju građevinsku parcelu namijenjenu izgradnji stambenog objekta.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) za Klix.ba su kazali da je policijska patrola oko 8 sati obišla mjesta na kojima su polijepljeni plakati, napravila zapisnik te informacije proslijedila dežurnom tužiocu Tužilaštva KS.

Pod hashtagom #NeDamoVreloBosne na Twitteru još uvijek nema nikakvih informacija, kao ni formiranih grupa na drugim društvenim mrežama koje bi mogle ukazivati na detaljnije aktivnosti građana koji su postavili plakate.

Podsjećamo, u posljednje vrijeme veliki broj građana arapskih zemalja boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, posebno na Ilidži, posredstvom kupuju i nekretnine, a arapski jezik takođe se može vidjeti na izlozima prodavnica, kafića i agencija koje se nalaze u ovoj opšini.

izvor:

klix.ba