OŠ „Kosta Todorović“ Skelani: Treće mjesto na takmičenju “Moj pas, moja odgovornost”

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH organizovalo je takmičenje za osnovce Romanijsko-zvorničke regije pod nazivom “Moj pas, moja odgovornost”. Na takmičenju su učenici petog razreda OŠ „Kosta Todorović“ Skelani osvojili treće mjesto.

Djeca su imala zadatak da, putem kratkih kućnih filmova, na kreativan način pokažu znanje koje su stekla na Dogs Trust radionicama. Za takmičenje se prijavilo sedam osnovnih škola iz regije.

Tokom proglašenja, šef Predstavništva Anel Bećirović je predstavnicima pobjedničkih timova uručio simbolične vaučere, dok će same nagrade u narednom periodu biti dostavljene direktno u škole.

Prvo mjesto osvojila je Osnovna škola “Aleksa Jakšić” iz Milića, koja je nagrađena opremom za multimedijalni kabinet, što uključuje računar sa zvučnikom, projektor, projekciono platno i bijelu tablu.

Drugo mjesto je osvojila Osnovna škola “Jovan Dučić” iz Šekovića, a kao nagradu su dobili računar, zvučnike i video kameru.

Treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole “Kosta Todorović” Skelani, i tako za svoje školske drugare osigurali računar sa zvučnicima.

Dogs Trust Program edukacije školske djece se uz odobrenje Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Srpske i uz angažman i saradnju s udruženjem „Koliba“, u Romanijsko-zvorničkoj regiji i Gradu Banja Luka uspješno provodi još od 2015. godine, a od ove godine radionice se u Republici Srpskoj još provode i u osnovnim školama šire regije Grada Banja Luka, te svim opštinama Istočnog Sarajeva.