Operacija kino stiže u Bratunac i Srebrenicu

Operacija kino, putujuće kino Obala Art Centra u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, izvan festivalskih datuma, publici širom gradova u Bosni i Hercegovini nudi iskustvo gledanja festivalskih filmova! I sve to uz besplatan ulaz za posjetioce.

Idući u susret svojoj publici ovog mjeseca, Operacija kino dolazi u Žepče, Lukavac, Zvornik, Bratunac, Srebrenicu, Mrkonjić Grad, Trebinje i Posušje sa nagrađivanim filmovima “Hladni rat“ Pawela Pawlikowskog i “Moje nevjerovatno ljeto sa Tes“ Stevena Wouterlooda. Sve projekcije počinju u 20 sati.

OK turneja je u Bratuncu 15. i 16. oktobra. Publika u Bratuncu 15. oktobra u 20 sati ima priliku pogledati “Hladni rat“ Pawela Pawlikowskog, a 16. oktobra u 20 sati “Moje nevjerovatno ljeto sa Tes“ Stevena Wouterlooda. Projekcije se održavaju u Domu kulture Bratunac, a ulaz je slobodan!

Operacija kino se odvija u partnerstvu sa Ambasadom Švajcarske u Bosni i Hercegovini i dm drogerie markt Bosna i Hercegovina.

Film “Hladni rat“ (“Cold War“) Pawela Pawlikowskog, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala, nagrađen je za najbolju režiju na festivalu u Cannesu 2018. godine i uz ogroman interes publike otvorio je prošlogodišnji, 24. Sarajevo Film Festival. Pawlikowski je 2015. osvojio Oscara za najbolji strani film za film “Ida”, koji je prije toga prikazan na 20. Sarajevu Film Festivalu i oduševio publiku.

“Moje nevjerovatno ljeto sa Tes“ (“My Extraordinary Summer With Tess“), debitantski dugometražni film holandskog reditelja Stevena Wouterlooda, prikazan je na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu gdje ga je publika u Dječijem programu proglasila najboljim. Temeljen na nagrađivanom romanu Anne Woltz, omiljene holandske spisateljice mladih, ovaj je film dobitnik specijalnog priznanja žirija programa Generation Kplus ovogodišnjeg Berlinalea. Film je dobitnik međunarodne Emmy Kids nagrade i nagrade na Toronto Kids Int. Film Festivalu.

O FILMOVIMA:

HLADNI RAT / COLD WAR

Pawel Pawlikowski

Poljska, Francuska, Velika Britanija, 2018, 82 min.

Uloge: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc

Film HLADNI RAT govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi koji se zbog različitog porijekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivima, ali su ipak sudbinski predoređeni jedno za drugo.

MOJE NEVJEROVATNO LJETO SA TES / MY EXTRAORDINARY SUMMER WITH TESS

Steven Wouterlood

Holandija, Njemačka, 2019, 84 min.

Uloge: Jennifer Hoffman, Guido Pollemans, Hans Dagelet

Porodična drama koja, istražujući porodične odnose, naglašava važnost međusobne ljudske povezanosti. Bavi se odnosom dječaka koji se priprema za ono najgore i djevojčice koja mu pomaže da pronađe najbolje u sebi. Magazin Variety ovaj je film proglasio jednim od 10 evropskih filmova koji se moraju pogledati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *