„Omladinski program“ – Gošće: mlade vokalne solistkinje iz Bratunca

Današnji „Omladinski program“ UPSMedia radija bio je posvećen djeci i“Dječijoj sedmici“. Tim povodom smo u goste pozvali tri mlade vokalne solistkinje iz Bratunca, čiji je svaki nastup ostao zapažen. U pitanju su Valentina Matić i Sanja Živanović, učenice OŠ „Branko Radičević“, kao i Olja Babić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“. Sve tri su imale nastup na IV Duhovnim večerima u Bratuncu i njihovo pjevanje je u svakom ko je prisustvovao ovoj manifestaciji proizvelo posebne emocije.

„Muziku sam zavoljela još kao mala, a posebno interesovanje za muziku mi je usadila nastavnica Rada Jovanović kod koje već godinama idem na hor. Posljednji nastup smo imali na Duhovnim večerima u Bratuncu gdje smo, Sanja i ja uz nastup hora, imale i solističke nastupe. Obično obrađujemo etno muziku, jer se najbolje uklapa uz horski nastup. Pored etno muzike, volim da slušam i savremenu, tj zabavnu muziku. Jedan od uzora mi je Marija Šerifović, a od strane muzike bih izdvojila Adele. Sada sam završna godina, tj deveti razred i mogu reći da mi je mnogo žao što više neću nastupati sa horom nastavnice Rade.“, istakla je mlada Valentina Matić.

Osim Valentine, djevojčica koja svakako ima sluha i koja je prije godinu dana krenula na hor, jeste Sanja Živanović, učenica šestog razreda OŠ „Branko Radičević.

„I ja sam muziku zavoljela jos kao sasvim mala. S obzirom da mi je otac muzičar to je nekako teklo spontano. Posebno volim da slušam i pjevam etno melos i mislim da ću napredovati do devetog razreda. Adele je sjajan vokal i rado slušam njene pjesme, ali slušam i domaću muziku koja takođe ima dobrih pjevača. Kao Valentina, i ja treniram odbojku u nižoj grupi. Osim muzike i sporta, interesuje me i gluma.“, za UPSMedija radio je izjavila Sanja Živanović.

U drugom dijelu „Omladinskog programa“ ugostili smo i učenicu OŠ „Vuk Karadžić, Olju Babić.

„Posljednji nastup sam imala i ja na IV Duhovnim večerima u Bratuncu, s tim što sam imala gitarsku pratnju Đorđa Nikolića. Na hor idem od šestog razreda kod nastavnika Bojana Tešića, i od šestog do devetog razreda sam mnogo napredovala. Sa Đorđem sam nastupala i na „Danima maline“ 13. i 14, avgusta, gdje sam ispred KUD-a imala solo nastup. Posljednji bitan nastup zabilježila sam u emisiji „Zvjezda možeš biti ti“, tj na audiciji za istu emisiju koja se održala 11.09.2019. godine. Nadam se da će mi potvrditi prolazak u sljedeći krug i da ćete imati priliku da do kraja godine odgledate još nekoliko epizoda u kojima nastupam.“, ističe mlada Olja Babić.

Veoma je bitno da lokalna zajednica prepozna talente ovih djevojčica i da im, kao što to čine njihovu nastavnici, daju podršku u daljem školovanju i uspjesima u muzičkom stvaralaštvu. Ekipa UPSMedia tv-a i radija im žele svu sreću u budućnosti!

Piše: A.A.