Održana manifestacija „Proljeće u Srebrenici“

Proljece u SrebreniciSrebreničani i brojni gosti večeras su imali priliku uživati u tradicionalnoj četvrtoj kulturno-zabavnoj manifestaciji „Proljeće u Srebrenici“. Program manifestacije je svojevrsna smotra dječjeg stvaralaštva posvećenog proljeću.

Manifestacija „Proljeće u Srebrenici“ postala je tradicija u ovom gradu. U programu su učestvovale javne i nevladine organizacije sa područja Srebrenice, a cilj manifestacije je da se građani druže i proslavljaju proljeće.

„Učesnici manifestacije su KUD ‘Vaso Jovanović’, prvačići iz naše osnovne škole, mališani iz vrtića ‘Poletarac’, ‘Kuća dobrih tonova’, ‘Emmaus’. Pripremili smo bogat program: recitali, igrokazi, pjesme, dakle, kulturni sadržaji koji su zaista potrebni našoj sredini. Pored toga, mi smo priredili veoma lijepu izložbu učeničkih radovi i ovo je zaista jedan lijep događaj, koji je kao što smo vidjeli, veoma posjećen“, izjavila je Mediha Smajić, direktorica Kulturnog centra Srebrenica.

Kulturno-umjetničko društvo „Vaso Jovanović“ redovno učestvuje u kulturnim dešavanjima u Srebrenici. Tako jeProljece u Srebrenici bilo i ovog puta.

„Naše društvo je jedan od nositelja ove manifestacije, to je već tradicionalna manifestacija, a inače je KUD ‘Vaso Jovanović’ uvijek dio kulturnih dešavanja u našem gradu, i trudimo se da našu djecu učimo da učestvuju uvijek u svim kulturnim dešavanjima“, izjavila je Amela Hadžić iz KUD-a „Vaso Jovanović“.

Najmlađi su ipak najviše uživali.

„Ja imam osam godina, od 2011. idem u  društvo ‘Vaso Jovanović’ i veoma sam srećan kada nastupamo u našem gradu“, rekao je Ajdin Alivuković.

„Večeras smo igrali splet igara iz Bosne, bilo nam je baš lijepo“, rekla je Lejla Mehmedović.

Organizator manifestacije „Proljeće u Srebrenici“ je četvrtu godinu zaredom Kulturni centar Srebrenica.