Održana 12. redovna sjednica SO Vlasenica

Sjednica u VlaseniciDanas je održana 12. redovna sjednica Skupštine opštine Vlasenica, na kojoj su odbornici razmatrali 25 tačaka dnevnog reda.

Načelnik opštine Miroslav Kraljević pohvalio je konstruktivan rad lokalnog parlamenta koji je u prethodnoj godini zasjedao 10 puta i donio 173 odluke od važnosti za građane Vlasenice. Kraljević je rekao da će u okviru lokalne samouprave biti formirano odjeljenje za razvoj, koje će biti pokretač svih aktivnosti s ciljem pripreme, kandidovanja i realizacije razvojnih projekata u Vlasenici, a činiće ga tim mladih stručnjaka koji su se dokazali u pripremi kvalitetnih projektnih rješenja

„Želimo da napravimo jako razvojno odjeljenje koje će biti motor svih aktivnosti u opštini Vlasenica, uz moju bezrezervnu podršku“, rekao je Kraljević.

Na današnjoj sjednici odbornici su usvojili i izvještaj Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ o uspjehu učenika i vladanju na kraju prvog polugodišta, te izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske – sjedište zamjenika Vlasenica u 2017. godini.

Razmatrana je i usvojena informacija o položaju i zdravstvenoj zaštiti penzionera na području opštine Vlasenica u prošloj godini, te Odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene jednog m2 korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području opštine Vlasenica u 2017. godini, koja iznosi 583 KM.

Usvojena je i Informacija o utrošenim sredstvima iz budžeta opštine Vlasenica za projekte iz oblasti poljoprivrede u 2017. godini, u kojoj je navedeno da su realizovani različiti projekti koji su doprinjeli razvoju poljoprivrede na području ove opštine, u ukupnom iznosu od 406.461 KM, uz učešće Opštine Vlasenica sa 100.860 KM.

Za direktora Turističke organizacije Vlasenica na današnjoj sjednici imenovana je Jelena Stanić, a dužnost načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove od danas će vršiti Aleksandar Miladinović, navodi se na sajtu Opštine Vlasenica.