Bojana Lukić gošća emisije Vrijeme je za biznis

U rubrici ,,Vrijeme je za biznis“ našeg radio programa poslije nekog vremena ugostili smo Bojanu Lukić iz edukativnog centra ,,Beskrajna priča“. Tema razgovora bili su izazovi sa kojima se edukativni centar susreo u ovoj godini, aktuelnosti i planovi za narednu godinu.

Read more

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas je u našem radio programu na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama govorila Olja Babić, saradnica  udruženja “ Prijatelja Srebrenice“. Ona je zajedno sa svojom profesoricom matematike Radojkom Savkić, koja je i koordinator savjeta učenika SŠC “ Milutin Milanković“ u Milićima govorila o značaju obilježavanja ovog dana i o akciji koju je sproveo ovaj srednjoškolski centar.

Read more

Danas se obilježava Svjetski dan djeteta

Od 1989.godine kada je na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena Konvencija o pravima djeteta svakog 20.novembra obilježava se svjetski dan djeteta širom svijeta. Aktivnosti koje se  provode na ovaj dan imaju za cilj da podignu svijest o pravima djetata. Ova konvencija je prvi pravni akt kojim se djetetu pristupa kao subjektu sa pravima, a ne samo kao osobi kojoj je potrebna zaštita. Obavezno je poštovanje svih stavki Konvencije od  strane država koje su je potpisale.

Read more