Obilježen dan OŠ „Branko Radičević“

Danas je u Bratuncu, u velikoj sali Doma kulture, svečanom akademijom obilježen Dan Osnovne škole „Branko Radičević“. U sklopu obilježavanja Dana škole organizovane su višednevne aktivnosti , kulturno-zabavnog i sportskog karaktera. Učenici ove škole pod mentorstvom njihovih nastavnika su pripremili bogat kulturno-umjetnički program.

„Ja sam danas glumio u predstavi „Serenada Mike Alasa“ i igrao profesora Kostu Vujića. Pripreme su trajale od septembra i bilo nam je mnogo zanimljivo“, kaže mladi glumac Mihajilo Živković, učenik 6. razreda ove škole.

„Ulošili smo veliki trud u pripremi programa, bilo je baš teško ali i lijepo. Uopšte nismo imali tremu“, kaže Nikolina Miladinović, učenica 5. razreda koja je takodje igrala u predstavi.

Prisutni su pored glumačkih izvedbi imali priliku i da uživaju u folkloru, plesu, muzičkom izvodjenju… A prethodna dva dana su organizovani kvizovi znanja, karaoke, sportske aktivnosti.

„Osnovna škola „Branko Radičević“ je jedna kovačnica znanja koja svoje vrijednosti temelji na znanju i učeničkom stvaralaštvu“, kaže direktor ove škole Sava Milošević.

Ova ali i prethodne školske godine su bile veoma uspješne za učenike ove škole.

„Posebno bih istakao zadovoljstvo zbog značajnih rezultata koje su postigli učenici naše škole u prethodnoj školskoj godini. Imali smo svoje predstavnike na republičkom takmičenju iz matematike, čak i na matematičkoj olimpijadi Bosne i Hercegovine, republičkom takmičenju iz biologije i dva najuspješnija rada u Republici Srpskoj povodom Dana Republike Srpske“, ponosno na kraju ističe direktor Sava Milošević.

Svečanoj akademiji je prisustvovao pored učenika i nastavnika ova škole i veliki broj roditelja i drugih gostiju.