Narodna biblioteka Srebrenica: I ove godine radionice povodom Dječje nedjelje

biblioteka_djecja_sedmicaNarodna biblioteka Srebrenica po 14. put održava kreativne radionice “Dječija nedjelja u Biblioteci“ u okviru obilježavanja međunarodnog prava djece.

Ovogodišnje održavanje radionica biće u periodu od 01. do 05. oktobra 2018. godine, a gosti i učesnici radionica su mališani starije grupe iz Dječijeg vrtića „Poletarac“ Srebrenica, kao i učenici l i ll razreda Prve osnovne škole Srebrenica, Područne škole iz Potočara i OŠ „Kosta Todorović“ iz Skelana.

Program „Dječije nedjelje u Biblioteci“:

1. oktobar: učenici prvog razreda Prve osnovne škole Srebrenica

2. oktobar: učenici drugog razreda „Prve osnovne škole“ Srebrenica

3. oktobar: djeca strarije grupe Dječijeg vrtića „Poletarac“ Srebrenica

4.oktobar: učenici prvog razreda Područne škole Potočari

5. oktobar : učenici drugog razreda Područne škole Potočari

Trajanje radionica je jedan sat, a planiran početak održavanja radionica i druženja je u 9.30.

Pored druženja sa djecom, kroz zajednički rad oni će ujedno biti upoznati i sa bibliotekom kao institucijom, sa radom biblioteke, knjigama koje mogu pronaći na policama Dječijeg odjeljenja, njihovim pravima ali i obavezama koje kao čitaoci imaju prema knjizi, a sve u cilju približavanja ove ustanove njima i pokušaju da se kroz kasnije svakodnevno druženje stvori čitalačka navika i njeguje ljubav prema pisanoj riječi.

Prilikom boravka u biblioteci djeca će posjetiti i Muzejsku zbirku Narodne biblioteke Srebrenica i imati priliku da pogledaju stalne postavke.