Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS obilježio 19. godišnjicu rada i postojanja

MFS EMMAUS U sjedištu Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS održana je kulturno-zabavna i sportska manifestacija povodom obilježavanja 19 godina rada Udruženja.

Uz prisustvo velikog broja partnera i prijatelja Udruženja, predstavnika Vlade TK na čelu sa ministricom za rad i socijalnu politiku Sandrom Memić, načelnikom Opštine Doboj Istok Kemalom Bratićem, u prostorijama radnookupacione terapije Prihvatnog centra Duje, prezentovane su aktivnosti Udruženja u 2017. godini.

Prisutni su mogli da uživaju i u bogatom kulturno-zabavnom programu koji su pripremili korisnici Prihvatnog centra Duje. Šaljiva predstava „Uspjeh iz inata“, recitacije i lijepe sevdalinke oduševile su sve prisutne.

U svom radu, kroz različite  projekte MFS EMMAUS nastoji da pomogne što većem broju ljudi, tako je u protekloj EMMAUSgodini materijalnu pomoć pružio za 12.535 porodica i Udruženja.

Bez donatora i humanih ljudi sve učinjeno ne bi bilo moguće, tako da je za neizmjernu podršku i doprinos na polju humanitarnog djelovanja uručeno 41 priznanje i 41 zahvalnica. Priznanja u znak zahvalnosti dugogodišnjim saradnicima, prijateljima i donatorima uručio je predsjednik Upravnog odbora MFS-EMMAUS-a, gospodin Aziz Smajlović.

MFS EMMAUS trenutno ima 263 uposlenika.