Manifestacije u Srebrenici i Bratuncu

Sportsko ribolovno društvo ,,DRINA“  Bratunac  sutra će organizovati 23. tradicionalnu ,,Škobaljijadu“, na  Rajskoj plaži kod Bratunca sa početkom od 10 časova. Sutra će se takođe održati ,,Pančićeva regata“  na lokalitetu plaže ,,Oštrika“ kod Srebrenice sa početkom od 11 časova.

,,Škobaljijada“  je jedno od najvećih ribolovačkih takmičenja u pecanju škobalja udicom na plovak koje će trajati od 10 časova sve do  16 časova,  nakon čega će uslijediti vaganje ulova i sumiranje rezultata, a potom proglašenje pobjednika i dodjela nagrada, te zajednička večera i zabavni program od 20 časova. Prijave takmičara počinju od 08:30 časova.

Ovo takmičenje je do sada okupljalo veliki broj ribolovaca iz cijele Bosne i Hercegovine i Srbije. Članovi Sportsko ribolovnog društva ,,DRINA“ Bratunac nadaju se da će se ribolovci odazvati u velikom broju kao i prethodnih godina, te pozivaju na druženje i zabavu. Tradicionalno takmičenje se organizuje u saradnji sa Opštinom Bratunac.

,, Pančićeva regata“  održaće se prekosuta na lokalitetu plaže ,,Oštrika“, sa početkom od 11:00 časova. U programu je planirano okupljanje učesnika i priprema plovila od 10 časova, od 11 časova plovidba jezerom Perućac, a od 16 časova prijava učesnika za takmičenje u plivanju slobodnim stilom na 80 metara i skokovi u vodu.

Za one koji ne posjeduju vlastita plovila, a žele da učestvuju u regati, biće obezbjeđeni brodovi uz naknadu od 15 KM po osobi. Broj ulaznica za brod je ograničen. Uz  kupljenu ulaznicu na brodu će biti obezbjeđena zakuska i osvježenje, kao i majica sa logom regate.

Turistička organizacija Srebrenica je za sve učesnike regate obezbjedila ručak koji će biti upriličen na samoj plaži „Oštrika“.

Prijavljivanje za takmičarski dio programa i rezervaciju karata za vožnju brodom moguće je izvršiti na broj telefona: 056/440-072, te lično u kancelariji Turističko-informativnog centra Srebrenica.

Nakon ovih manifestacija u ponedjeljak i utorak se tradicionalno obilježavaju ,,Dani maline“ u Bratuncu, kao i tradicionalni vašar Makivije, koji se obolježava povodom pravoslavnog praznika Makaveji. Naredni vikendu Bratuncu od 17. Do 19. avgusta organizovaće se moto-skup. Ukoliko niste u prilici da posjetite prestojuće događaje, pratite UPS Media.

Autor: Maja Davidović