„Mala škola glume“: Uručene diplome djeci-malim glumcima

Članovi „Kamernog teatra 55“ danas su u Domu kulture u Srebrenici uručili diplome učesnicima šestomjesečnog programa „Mala škola glume“. Diplome su djeci uručili direktor ‘Kamernog teatra 55’ Emir Hadžihafizbegović i Goran Damjanac, pozorišni režiser.

Malu školu glume u Srebrenici uspješno je završilo 37 djece. Ističu da su uživali u učenju tajni glume, i u druženju i međusobnom upoznavanju.

„U školi glume nam je bilo lijepo, glumili smo, dolazili su svake nedjelje glumci, zaista nam je bilo prelijepo“, rekao nam je Nikola Dragičević, jedan od polaznika škole glume.

„Drago mi je što smo učestvovali, a drago mi je što smo se i družili“, kazao je Edah Hasanović.

„Ovo nam može pomoći, na primjer, ko želi da bude glumac može uspjeti i nije puno teško kad nešto volimo da to i radimo“, izjavila je Nejla Salihović, jedna od polaznica škole glume.

Motiv organizatora je bio da putem umjetnosti pošalju pozitivnu poruku iz Srebrenice.

„Otići će jedna snažna poruka da se ovdje može živjeti, da se ovdje nekad živjelo zajedno, i da će se ovdje, ako Bog da, živjeti zajedno u prosperitetnoj i Srebrenici i BiH“, rekao je Emir Hadžihafizbegović, direktor „Kamernog teatra 55“.

Mala škola glume ovim nije završena. Tokom naredna tri mjeseca, mali glumci će raditi na predstavi Petar Pan koju očekuju gostovanja širom BiH, ali i regije.