„Ljepota i (na)zdravlje“ – Gost: Slađana Stanković

U radio-emisiji „Ljepota i (na)zdravlje“, koju smo u našem omladinskom studiju emitovali u petak, 01. novembra, ugostili smo našu sugrađanku Slađanu Stanković, estetičara i vlasnicu salona „Elitlook“ iz Bratunca. Tema emisije bila je njega kože u prelaznom periodu jesen-zima.

„Naša koža je nakon leta dosta isušenija i osetljivija, što znači da je moramo pripremiti za predstojeći zimski period. I zimi koža usled nepovoljnih uticaja, kao što su pretople i zagušljive prostorije, bude suva i dolazi čak i do perutanja. Iz tog razloga, jako je bitna kućna nega, da se unosi dosta tečnosti i da se obavljaju kućni „rituali“ u vidu saniranja štete od preteranog izlaganja kože suncu leti. Kozmetički tretmani svakako koriste tom oporavku kože, ovo je idealno godišnje doba u kojem možemo dubinski nahraniti našu kožu, a ko nema velikih problema sa suvom kožom tretman može koristiti prevencije radi.“, ističe naša sagovornica.

Nije dovoljno lice njegovati samo vodom jer voda dodatno isuši kožu, a iz upotrebe svakako treba izbaciti i kozmetičke preparate koji u svom sastavu imaju veliki procenat alkohola.

„Pre kupovine preparata za kožu neophodno je konsultovati se sa farmaceutom ili kozmetičarom. Prvi sloj kože može se očistititi raznim preparatima na biljnoj bazi, to su one nečistoće koje se na koži talože izlaganjem prašini ili korišćenjem šminke. Do srednjeg sloja kože nije lako dopreti, teže se čisti i u tom slučaju koristi se ultrazvuk za čišćenje kože u kombinaciji sa drugim tretmanima, u zavisnosti koji je stepen oštećenja.“, kaže naša gošća.

Vodeći tretman za dubinsko čišćenje kože je tretman ultrazvučnom spatulom koji pokriva čitav spektar problematične kože, od suve i istanjene, do aknozne i masne. Ovaj tretman je favorit i našoj gošći, pa pročitajte šta o tome ona ima da kaže.

„Ovaj tretman je pokazao dobre rezultate na koži koja ima zatvorene pore, koja je prečesto tretirana šminkom i na koži koja je premasna ili previše suva. Ovaj tretman je kozmetički i medicinski ispitan i veoma je učinkovit.

Mezoterapija bez i sa iglom, mezo-kokteli za razne tipove kože preporučljivi su za dame u 20-im i 30-im godinama. Za dame srednjih godina i starije dame potrebno je da hidriraju kožu i da se obavezno konsultuju sa medicinskim radnicima čiji rad obuhvata ovu problematiku, da bi klijentkinje znale na pravi način da pristupe nezi svoje kože. Takođe, danas se koriste i tretmani hemijskim pilinzima na bazi glikolne kiseline koji, sve češće, koriste i pripadnici muškog pola.“

Dakle, drage dame i muškarci, njegujte svoju kožu i svoje lice, pripremite se za zimski period i obavezno se obratite ljekarima ako uočite nešto sumnjivo na svojoj koži.