„Leptir“ Srebrenica: Prijem kod načelnika

Djeca sa posebnim potrebama zaslužuju sva prava i ne smijemo ih gledati na drugačiji način, rečeno je danas u Srebrenici na prijemu koji je načelnik opštine Mladen Grujičić priredio za članove Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“.

Članovi ovog udruženja u posljednjih nekoliko mjeseci ostvarili su zapažene rezultate na sportskim takmičenjima širom regiona.

„Osvojila sam drugo mjesto u kuglanju. Za mene prijem kod načelnika znači mnogo, i znači za sve naše sportiste jer svi smo mi isti, i zajedno možemo sve postići“, izjavila je za UPSMedia Violeta Kolunija, članica Udruženja „Leptir“.

Zajednički cilj ovog udruženja i Opštine jeste organizovanje specijalne olimpijade u Srebrenici.

„Ovo je prvi put u 18 godina da nas načelnik opštine primi i pozove i da nam se zahvali, on se nama zahvalio na kraju, što mi opštinu prezentujemo pozitivno, a to mnogo znači, pogotovo zato što su u pitanju osobe sa invaliditetom, mnogo znači podrška Opštine“, istakla je predsjednica Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ Željka Katanić.

„Vrlo je teško da sve to ostvarimo individualno, pojedinačno, već cijelo društvo mora da razmišlja da su ovo ljudi koji su zaslužili sva prava kao i ostali građani. Oni su pokazali da su najbolji ambasadori Srebrenice, donose odlične rezultate i šalju pozitivne poruke iz Srebrenice i a to smo im veoma zahvalni“, rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.