Košarac u Srebrenici: Savjet ministara ne ispunjava dogovor o dva miliona maraka

Kosarac u SrebreniciU posjeti opštinskom rukovodstvu Srebrenice danas je boravio Staša Košarac, šef kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i član Glavnog odbora SNSD.

On je sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem i potpredsjednikom SO Srebrenica Radomirom Pavlovićem razgovarao o političkoj situaciji, kao i o realizaciji projekata važnih za razvoj u ovoj opštini.

Posebno je ukazano na činjenicu da Savjet ministara BiH nije ispunio obećanje da će opštini Srebrenica uplatiti dva miliona maraka za realizaciju razvojnih i infrastrukturnih projekata.

„Mi o tih dva miliona nismo dobili ni pisan trag o tome da li će biti realizovani. Kada smo saznali da bi ta dva miliona trebalo da budu uložena u projekte, kojih nema u Srebrenici, mi smo odmah pristupili izradi projekata i uputili smo 28 projekata prema Vijeću ministara. Sačekali smo odgovor, međutim, nakon i nekoliko intervenisanja našeg kabineta, još uvijek ne znamo da li će taj novac biti uložen ili ne. Navodno, mi iz nekih drugih izvora saznajemoKosarac u Srebrenici da ti projekti neće biti izrađeni“, izjavio je nakon sastanka načelnik Mladen Grujičić.

Staša Košarac istakao je kako je ovo samo jedan vid manipulacija u Srebrenici.

„Ovo je, čini se, samo jedan vid kako Savjet ministara manipuliše Srebrenicom – nakon tri godine, nema jasnog stava Vijeća ministara, i ja bih to definisao kao klasičnu manipulaciju Srebrenicom. Svi projekti koji su predloženi su od interesa za svakog građanina Srebrenice, bez obzira da li je Bošnjak ili Srbin, i to je karakteristika ove vlasti – da želi jedan univerzalan, dosljedan način, u interesu građana, žele da se u ovu opštinu investira, da se razvija. Ja sam iskoristio priliku i tražio odgovor od Vijeća ministara, međutim, nisam dobio kvalitetan odgovor i očekujem ga u pisanom obliku“, rekao je Košarac nakon sastanka.

Podsjetimo, Savjet ministara je 2015. godine na investiciono-razvojnoj konferenciji obećao dva miliona maraka Srebrenici, a uslov je bio da Srebrenica kandiduje projekte koji bi tim novcem bili finansirani.