Koncertom završen ,,Srebrenički muzički kamp 2018″

,,Srebrenički muzički kamp 2018“ na kome su učestvovala djeca iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine završen je večeras  koncertom pred srebreničkom publikom u Kulturnom centru Srebrenica.

Mališani su uz pratnju muzičkih stručnjaka svi zajedno izašli na binu, te predstavili publici sve ono što su pripremali tokom trajanja kampa.  Koncert je obilovao različitim pjesmama. Umjetnički direktor ,,Kuće dobrih tonova“  Ismar Porić rekao je: ,,Prezadovoljni smo, djeca su dala sve od sebe, ali ono što je najvažnije je to da su se sklopila prijateljstva“, te dodao da su se u ovoj godini postavili temelji za nove koncerte u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu i Beču.

Ideja ovog projekta je bila povezivanje mališana kroz kulturu i umjetnost. Da je projekat uspješno realizovan potvrdile su nam Marija Mudjer iz Zgreba  i Nevena Blagojević iz Niša  koje su svoje poznanstvo stekle u kampu. ,,Upoznala sam se sa Nevenom u kampu sad, u kampu je stvarno ljepo i stvarno su svi super, svi se ljepo slazemo i stvarno je bilo ljepo iskustvo, nadam se da ćemo se opet vidjeti i družiti“-rekla je Marija.

Dirigent Goran Jerković iz Hrvatske  izrazio je  zadovoljstvo  učešća u ovom projektu, te najavio nastavak projekta u jedanaestom mjesecu u Zagrebu  kao nastavak saradnje. ,,Zadržaćemo kostur ovog projekta, ali ga i proširiti“- rekao je Jerković.