„Koncert prijateljstva“ održan u Bratuncu

Kuca dobrih tonovaDanas su članovi „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice održali su „Koncert prijateljstva“u Domu kulture u Bratuncu.

Koncert je obilovao različitim pjesmama iz cijelog svijeta, preko klasične muzike, rok i pop pjesama, do tradicionalne bosanske muzike . Djeca iz „Kuće dobrih tonova“ još jednom su pokazala zašto su najbolji amabasadori Srebrenice i Bratunca, ali i cijele BiH.

„Pjevala sam raznorazne pjesme, bilo mi je lijepo, publika je bila dobra, bila sam jako srećna ovdje u Bratuncu“, izjavila je Amra Hodžić, članica „Kuće dobrih tonova“.

„Zadovoljna sam, svirala sam sa bubnjevima i zvečkama, bilo mi je odlično“, kazala je Jovana , takođe članica „Kuće dobrih tonova“.

Djecu je bratunačka publika ispratila velikim aplauzom i ovacijama. Ni nakon koncerta nisu krili oduševljenje.

„Lijepo je zaista, djeca su pokazala da su veoma talentovana. Dosta uvježbani, zaista sam uživala. Ne mogu ništa posebno izdvojiti, sve mi se mnogo dopalo“, rekla je za UPSMedia Dragica Malović, jedna od brojnih posjetilaca.Kuca dobrih tonova

Koncert je organizovan u okviru regionalne turneje „Kuće dobrih tonova“, a na ljeto iz ove organizacije najavljuju nove projekte.

„Najvažnije što treba reći jeste da će u narednom periodu biti organizovan jedan veliki muzički kamp u Srebrenici, koji će se održavati od 29.8. do 4.8, gdje ćemo imati preko 200 djece iz regiona, iz Hrvatske, Srbije i BiH. Lijepo sedmodnevno druženje za sve nas, i vjerujem da će cijeli srebrenički region živnuti“, izjavio je Ismar Porić, umjetnički direktor „Kuće dobrih tonova“.

U muzičkoj školi ‘Kuća dobrih tonova’, za sve polaznike besplatni su časovi učenja sviranja muzičkih instrumenata, plesa i njemačkog jezika. Trenutno ovu organizaciju pohađa oko 350 djece.