SASTANAK KOALICIJE „ZAJEDNO ZA SREBRENICU“- USMJERENI SMO NA NAPREDAK, RAZVOJ I OSTANAK NARODA

Danas je u Srebrenici održan sastanak svih stranaka koje su u koaliciji “ Zajedno za Srebrenicu“. Zajednički kandidat ove koalicije za načelnika na predstojećim izborima je Mladen Grujičić, a na današnjem sastanku je konstituisan izborni štab, izabran predsjednik izbornog štaba i dogovoren je plan aktivnosti za naredni period.

Read more

Naporno je kada znaš da ne smiješ nigdje da izađeš, ne smiješ da radiš, budeš u kontaktu sa drugim ljudima, osjećaš se kao da  si u zatvoru

Danas smo razgovarali sa direktorom JZU Dom zdravlja Bratunac, doktorom Aleksandrom Vasićem,  koji  je pristao da za naš portal sa našim čitaocima podijeli svoje iskustvo sa zarazom kovid 19. Dr Aco  je virus dobio obavljajući posao, a našim čitaocima poručuje: i pored toga što sam bio zaštićen, zarazio sam se. 

Read more

SPOMENIK MIRA U SREBRENICI BOŠNJAČKA UDRUŽENJA SMATRAJU PROVOKACIJOM

U Srebrenici su u toku radovi na izgradnji spomenika posvećenom miru i fontane na mjestu gdje je prije bio kružni tok ispred „Z“ marketa.  Predstavnici nekoliko udruženja žrtava proteklog rata iz reda bošnjačkog naroda obratili su se OHR-u sa zahtjevom da se obustave planovi za izgradnju spomenika, jer smatraju da se radi o provokaciji. Tim povodom oglasio se i načelnik ove opštine Mladen Grujičić, koji  kaže da ovaj spomenik pokazuje opredjeljenost za suživot, ljepši život, budućnost i mir. Spomenik nije u vezi sa žrtvama iz prethodnog rata, već simbolizuje budućnost, pojašnjava Grujičić.

Read more