Ljepota i (na)zdravllje – gost Ivan Kuč

Danas je autor emisije „Ljepota i (na)zdravlje“ bio Ivan Kuč, psiholog u Savjetovalištu za mlade u Bratuncu.
Tokom vanrednog stanja koje je u Republici Srpskoj proglašeno 16.03.2020. godine, Savjetovalište za mlade će se svojoj ciljanoj populaciji obraćati putem dvije sedmične polusatne radio emisije, srijedom i petkom od 13.30 do 14.00 časova.

Read more

„Tema dana“ – 26.12.2019. – Gost Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS „Emmaus“

U današnjem izdanju „Teme dana“, u okviru novogodišnjeg programa, naš gost bio je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS „Emmaus“. Kao i u svakoj novogodišnjoj emisiju, sa našim gostima razgovaramo o protekloj godini, najvećim uspjesima, te planovima za narednu.

Read more

„Dobar dan, regijo“ – Gost: dr Danica Grujičić

Na tribinama koje su se održale sinoć u Bratuncu i Srebrenici govorila je dr Danica Grujičić, načelnik Odjeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Doktorica Grujičić pomjera granice na polju neurohirurgije, a veliki je borac za prava žena u svim društvenim oblastima. Tema tribina bila je „Posledice Nato bombardovanja u Srbiji i Republici Srpskoj“, a o tome je govorila i u intervjuu koji je tim UPSMedia uradio sa ovom izuzetnim ženom.

Read more

„Kulturni nokaut“ sa glumcem Dušanom Rankovićem

U petak je u Domu kulture u Bratuncu izvedena monodrama „Čaplin“. Ovo izvođenje je posebno zanimljivo iz razloga što je ova monodrama diplomska predstava mladog glumca Dušana Rankovića iz Teatra „Maslačak“ iz Bijeljine. O životu najpoznatijeg komičara 20. vijeka, o formi monodrame, kao i o pozorišnim angažmanima ovog glumca pročitajte u tekstu.

Read more

„Tema dana“- Radionice Media Centra Sarajevo

U današnjoj radio-emisiji „Tema dana“ emitovali smo intervjue koje smo za vas pripremili, a koje smo snimili sa Majom Ćalović i Imranom Kapetanović iz Media Centra Sarajevo. Osim njih dvije, radionice su održali i Dino Ćatović i Sanja Vrzić iz oblasti Produkcije radijskog sadržaja i Vizuelizacije podataka kroz infografike.

Read more