„Dobar dan, regijo“- Radomir Pavlović o novoj knjizi „Osaćanin Jovo Divljaka“

U današnjem izdanju emisije “Dobar dan, regijo” ugostili smo doktora Radomira Pavlovića iz Srebrenice, direktora Nacionalnog parka “Drina”, a povod njegovog gostovanja na UPSMedia radiju je nova Pavlovićeva knjiga koja je juče izašla iz štampe.

Read more

„Ljepota i (na)zdravlje“- Gošća: Slađana Stanković „Elitelook“ Bratunac

U današnjoj emisiji „Ljepota i (na)zdravlje“ razgovarali smo sa Slađanom Stanković, estetičarom i vlasnicom kozmetičarskog salona „Elitelook“ iz Bratunca. Slušaoce UPSMedia radija smo podsjetili šta sve ovaj salon nudi i šta kozmetičari  preporučuju za zaštitu kože u ljetnjem periodu.

Read more

„Lokalni heroji u doba korone“ u opštinama Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Šekovići, Bratunac, Srebrenica i Osmaci – emisija koju su pripremile kolege sa Radija „Magic“ iz Milića

“Lokalni heroji u doba korone” u opštinama Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Šekovići, Bratunac, Srebrenica i Osmaci  su  priče medicinskih radnika, apotekara, volontera, dobrih komšija, radnika komunalnih preduzeća, vatrogasaca, trgovaca, vozača, učenika i njihovih nastavnika.

Read more

„Dobar dan, regijo“- „Treba biti čovjek, biti vjernik.“- Damir Peštalić, glavni imam Islamske zajednice u Srebrenici

„Čestitam Bajram muslimanima i muslimankama u Srebrenici, širom BiH i u svijetu, Bajram Šerif Mubarek Olsun. Ramazanski Bajram je mjesec radosti obilježava kraj posta u mjesecu ramazana. To je poseban dan za sve vjernike širom svijeta koji treba provesti u krugu porodice, prijatelja, rodbine, i iskoristiti ga za širenje pozitivne energije, ljubavi, suživota, toleranicije. Blagdan je posebna prilika koju treba iskoristiti u ovu svrhu. 

Read more

„Dobar dan, regijo“ – Gost: Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić, bio je današnji gost u emisiji “Dobar dan, regijo”. Sa njim smo razgovarali o projektima koji su od početka godine realizovani u ovoj opštini, šta se još planira uraditi na tom planu, a razgovarali smo i o korona virusu i na koji način je opštinska uprava uspjela zaštititi stanovnike Srebrenice od ove zaraze.

Read more

„Dobar dan, regijo“- “Ekonomska i profesionalna ranjivost medija su povećane tokom pandemije”, intervju sa Zlatanom Musićem

U današnjoj emisiji “Dobar dan regijo” razgovarali smo sa Zlatanom Musićem, službenikom za ljudska prava u OSCE Misiji u BIH, a u okviru projekta Medijske slobode. Povod za razgovor je sastanak sa medijima iz zone odgovornosti terenske kancelarije OSCE Misije u Srebrenici, kao i medijima iz Tuzle i. Brčkog, a koji je inicirao OSCE u BiH.

Read more

„Kulturni nokaut“: O lokalizmima i dijalektizmima sa Dušanom Pejićem

Vodeći se tekstom o lokalizmima, riječima karakterističnim za neko podneblje, koji smo prošle sedmice objavili na našem web portalu, današnji “Kulturni nokaut” smo posvetili ovoj zanimljivoj temi. Naš gost bio je Dušan Pejić, profesor srpskog jezika iz Srebrenice, koji je našim slušaocima predstavio neke od lokalizama koji se i danas koriste u Bratuncu i Srebrenici.

Read more

„Kulturni nokaut“- O Svjetskom danu slobode medija i poziciji novinara u društvu sa novinarima regije Birač

Tema jučerašnjeg “Kulturnog nokauta” bila je Svjetski dan slobode medija koji se svake godine obilježava 3. maja. Kako bi se pridržali mjera zaštite od korona virusa, emisiju smo realizovali tako što smo našim kolegama, novinarima iz regije Birač, dostavili pitanja na koji su oni dali odgovore i mišljenja.

Read more