Facebook ne prestaje da krade od drugih

Aplikacije u vlasništvu ove društvene mreže polako dobijaju opcije koje već odavno nude konkurentske aplikacije.

Facebook je dodao Instant Video opciju u svoju Messenger aplikaciju, koja vam omogućava da pogledate i pošaljete video sadržaj prijateljima sa kojima se dopisujete.

Ali, Facebook već ima video čat opciju, zar ne? Razlika je u tome što Instant Video pruža mogućnost slanja teksta u toku video poziva, kako biste „skratili priču“.

„Ponekad poželite samo da zatražite mišljenje vaših prijatelja u vezi sa cipelama koje hoćete da kupite, ili želite da pitate ukućane koji sladoled bi voljeli da im donesete kada se budete vraćali sa posla. Ponekad želite da vidite reakciju ljudi na vašu poruku, kada je šaljete sa mjesta na kom ne možete da razgovarate. Instant Video vam omogućava da šaljete svakodnevne „stvari“ iz svog života ljudima do kojih vam je stalo.“

Kada se dopisujete sa prijateljem, pojaviće se prozor, video taster u navigacionoj traci će početi da pulsira isto kao i kada je video poziv bio predstavljen u okviru Snapchat aplikacije. Dodirnete ga kako biste započeli strimovanje video sadržaja.

U međuvremenu, vaš prijatelj može da odluči da li će samo da gleda ono što snimate ili će da se pridruži svojim video strimom. Video će se pojaviti u malom prozoru koji se može pomjerati na ekranu, piše The Next Web.

Facebook se nada da će slanje video snimaka postati jednostavno kao slanje emotikona. Videćemo kako će korisnici prihvatiti novu opciju.

izvor:

mondo.ba