Emisija „Dobar dan regijo“ – Gost: Dragić Glišić (29.5.2019)

Gost današnjeg izdanja naše emisije „Dobar dan regijo“, bio je potpredsjednik skupštine opštine Srebrenica, Dragić Glišić, sa kojim smo razgovarali na temu sportske manifestacije MOSI, koja postoji više od pedeset godina, a čije bi opštine – domaćini mogli da budu u budućnosti Srebrenica i Bratunac.

„Pre pedeset godina ustanovljene su međuopštinske omladinske sportske igre, odnosno MOSI, ili igre na tromeđi, koje se održavaju svake godine. To sačinjava 39 opština, 15 opština iz Republike Srpske, to jest Bosne i Hercegovine, 15 opština iz Srbije i desetak iz Crne Gore. Na moju inicijativu donesena je skupštinska odluka opštine Srebrenica da se od ove godine i opština Srebrenica uključi u ovaj savez i 15. ovog mjeseca održana je skupština MOSI igara na Sokocu, gdje će ove godine biti i održane tradicionalne MOSI igre“ – rekao je Dragić, između ostalog.

Opština Srebrenica ove godine učestvuje na ovoj manifestaciji, u nekoliko sportskih disciplina, a manifestacija MOSI podrazumjeva takmičenje u 15 redovnih i 5 dopunskih disciplina, zavisno od domaćina koji ima uslove za održavanje ovih igara, a pored opštine Srebrenica, ove godine poziv je dobila i opština Bratunac.

„To je jedna vrsna manifestacija, druženje omladine iz sve tri države, praktično, male Olimpijske igre. Blizu tri hiljade sportista od 3. do 7. jula će se takmičiti u 15 sportskih disciplina i ove godine će pokrovitelji manifestacije biti predsjednik predsjedništva, Milorad Dodik, koji će otvoriti ovu veliku sportsku manifestaciju“ – izjavio je još Dragić tokom današnjeg gostovanja.

 

Autor: MILADIN TRIŠIĆ

Fotografija: UPSMedia