Dom kulture Bratunac nagrađuje najbolje učenike

Hor beckih decakaDom kulture Bratunac pripremio je pravu poslasticu za sve ljubitelje dobre komedije.

Naime, komedija „Hor bečkih dečaka“ u produkciji Jugoart Beograd biće odigrana u Bratuncu 26.12.2017. u 19 časova.

„Ovom predstavom Dom kulture želi da nagradi našu vjernu publiku jer cijena karte od 3KM je simbolična, s obzirom na kvalitet predstave. Dom kulture je obezbijedio i besplatne karte za po deset najboljih učenika starijih razreda osnovnih škola iz Bratunca, kao i deset najboljih učenika SŠC Bratunac, kao nagradu za njihov uspjeh“, najavljeno je iz Doma kulture Bratunac.

Uloge u tragikomediji o gastarbajterima u Beču, o našem mentalitetu, tumače Predrag Ejdus, Slobodan Boda Ninković i Irfan Mensur. U životu svakog našeg čovjeka postoji onaj trenutak očaja kada u saomoodbrani posegne za najboljim u sebi – humorom. Tada se šalimo na račun sopstvenog života. Smijemo se svim svojim moćima, nemoćima, uspjesima i neuspjesima.

Komedija “Hor bečkih dečaka” zapravo je priča o ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Radnja komada događa se usred jednog podruma u Beču. Bez prozora i dnevnog svjetla. Tu je jedan krevet. Jedan televizor na izdisaju. I nekoliko pacova. Vule (Mensur) i Aca (Ejdus) žive u improvizovanom stanu radeći improvizovane poslove i vodeći improvizovan život. Za tu bečku improvizaciju zadužen je Džoni (Boda Ninkovć), koji pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini.

Dom kulture Bratunac priprema i bogat novogodišnji program koji će trajati od 21. do 29. decembra, a u narednim danima biće poznati svi detalji.