„Dobar dan, regijo“ – 3.12.2019. – Gosti Sead i Said Šakić

Danas smo u emisiji „Dobar dan, regijo“ ugostili Saida Šakića i njegovog oca Seada Šakića. Povod njihovog gostovanja jeste činjenica da Said, iako tek petogodišnjak, poznaje sve saobraćajne znakove, a oni koji nas redovno prate, znaju da smo Saida već snimali kada je imao dvije i po godine i kada je poznavao više od 70 zastava zemalja širom svijeta. Ovaj put razgovarali smo o njegovim novim interesovanjima.

„Poslije zastava kada je imao samo dvije i po godine, kao da je to prevazišao i tražio je nešto novo. I sasvim slučajno je bilo, dok smo putovali, da je pitao zašto ne preteknem jedno vozilo ispred nas, ja sam mu rekao da ne mogu, da tu ima znak da je zabranjeno preticanje, onda je on pitao koji je to znak, ja sam mu rekao, onda je pitao za sljedeći, i tako je, čini mi se, počelo. Usput se zanimao, stalno pitao za znakove, i tu smo sada gdje smo“, rekao je Sead Šakić, Saidov otac.

Said je nedavno učestvovao i u jednom talent show-u, gdje je svojim poznavanjem saobraćajnih znakova oduševio i žiri i publiku širom BiH.

„On je, nakon što se saznalo za njegovo poznavanje zastava, bio pozvan i na jedan talent šou u Srbiji, međutim, tada smo smatrali da je suviše mali, a nakon toga i u razgovoru sa stručnim ljudima, odlučili smo da može učestvovati u ovom posljednjem takmičenju, a da ne bude nikakvih problema. Učestvovao je tamo i prema reakcijama, sve je oduševio, i žiri, i gledatelje, i ljude u Srebrenici, i širom BiH, i ja stvarno moram da se zahvalim za podršku svima“, rekao je Sead.

„Lijepo mi je bilo, pokazivao sam saobraćajne znakove, puno su me ispitivali, a znao sam sve. Nije bilo teško. Nisam imao ni tremu“, rekao nam je kratko i Said.

„Mi smo kao roditelji ponosni. Uglavnom, gledaćemo da mu obezbijedimo sve uslove, mi nećemo nametati ništa, on ima tu želju za učenjem i za napredavanjem. Nakon zastava, saobraćajnih znakova, počeo se interesovati za registarske oznake, tablice država, onda i za sport, voli da zna gdje koji igrač zna, koji klub i država. I ta želja za znanjem je dobra stvar, ali mi mu nećemo nametati ništa, niti ćemo ga forsirati, a normalno sa učenjam ide i napredak, sve kako on bude želio, tako će i biti“, rekao je, između ostalog, tokom gostovanja na 103,5 Mhz Sead Šakić.

Za kraj, Said je želio da pozdravi sve one koji nas prate.

„Želim da pozdravim sve vaše slušaoce“, rekao je.