Deset najboljih aerodroma na svijetu po izboru putnika

Već četvrtu godinu zaredom, aerodrom Singapur Changi je osvojio naslov najboljeg svjetskog aerodroma na godišnjem takmičenju SkyTrax World Airport. Skytrax priznanja zasnivaju se na milionima glasova prikupljenih u istraživanjima putnika. Mnogi putnici koji prolaze ovim aerodromom vidno su zadovoljni s inovacijama, kao što su besplatne 24-satne kino projekcije najnovijih filmskih hitova, bazen na krovu i slično.

„Da biste dobili priznanje najboljeg aerodroma u svijetu četvrtu godinu zaredom, definitivno morate pokazati prave rezultate u svojoj usluzi“, rekao je izvršni direktor aerodroma u Singapuru Lee Seow Hiang, navodi se u saopćenju SkyTraxa.  Opširnije čitajte na  www.klix.ba

„Mi ne uzimamo ovo priznanje zdravo za gotovo, rezultat je ovo svih uposlenika aerodroma, velikog truda i zalaganja tokom cijele godine“, dodao je Seow Hiang.

Iza aerodroma u Singapuru slijedi Međunarodna zračna luka u Južnoj Koreji Incheon, koja je na drugom mjestu bila i 2013. godine.

Inače, ove godine lista top deset aerodroma u svijetu nije se mnogo promijenila od prethodnih godina. Iznenađenje je zračna luka u Japanu, koja se ove godine našla također među prvih deset.

Međunarodna zračna luka Vancouver je broj jedan zračna luka u Sjevernoj Americi i to rekordnu sedmu godinu zaredom.

Lista najboljih svjetskih aerodroma:

1. Singapore Changi Airport

2. Međunarodni aerodrom Incheon u Južnoj Koreji

3. Minhenski aerodrom

4. Međunarodni aerodrom Haneda u Tokyju

5. Međunarodni aerodrom u Hong Kongu

6. Chubu Centrair aerodrom u Japanu

7. Švicarski aerodrom u Zurichu

8. London Heathrow aerodrom

9. Međunarodni Hansai aerodrom u Japanu

10. Međunarodni aerodrom Hamad Qataru

Tekst preuzet sa www.klix.ba