„Dani Srebrenice 2018“: Održane dvije književne promocije

U sklopu manifestacije „Dani Srebrenice“ danas su u Narodnoj biblioteci održane dvije književne promocije. Riječ je o zborniku radova “Kulturno nasleđe Osata” autora dr Radomira Pavlovića i zbirka poezije “Srebrenica u oku dječaka” autorke Svetlane D. Marković.

Dva sata aplauza i osmijeha na licima publike, tako bi se ukratko mogla opisati atmosfera na današnjim promocijama.

„Zbornik obuhvata sabrane tekstove istaknutih pojedinaca koji su pisali o Osatu i Osaćanima, ovo je dopunjeno izdanje. U daljem svom književnom radu planiram da se bavim istraživanjem genetike Osaćana“, rekao je dr Pavlović prilikom obraćanja tokom promocije.

Pored ovog zbornika, održana je i promocija ‘prvenca’ autorke Svetlane D. Marković  „Srebrenica u oku dječaka“ i „Sve njene tajne Drine“.

„Drago mi je što sam danas u Srebrenici i što prvu svoju knjigu promovišem upravo ovdje. Znate, sama knjiga je na neki način moj povratak u rodni kraj mojih predaka, Srebrenica i Drina to je ono što me veže za moje djetinjstvo. Što se tiče moje inspiracije, nju nalazim u svemu što me okružuje, a Srebrenica zauvijek ostaje u mom srcu“, izjavila je Svetlana D. Marković.

Srebreničani su nakon promocija imali samo riječi hvale za autore, ali i za njihova djela.