Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Dan sjecanja na zrtve sjecanja na stradale u saobracajnim nesrecamaDan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda biće obilježen sutra na teritoriji Bratunca.

Ovu aktivnost će provesti predstavnici Policijske stanice Bratunac, Auto-moto društva „Srebrenica“ Bratunac, Crvenog krsta Bratunac, Doma zdravlja Bratunac, Vatrogasnog doma u Bratuncu i članovi Školske saobraćajne patrole iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Ovaj dan je posvećen sjećanju na milione ljudi koji su nastradali ili su bili povrijeđeni u saobraćajnim nezgodama, njihovim porodicama i zajednicama, kao i odavanju počasti predanim članovima hitne pomoći, policije, zdravstvenih radnika i drugih radnika koji se svakodnevno nose sa traumatskim posljedicama smrti i povreda na putevima. Smrt i povrede na putevima su iznenadni, nasilni, traumatski događaji, čiji je uticaj na život dugotrajan, a često i trajan.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda do 2020.:smanjiti broj poginulih i teško povrijeđenih za 50% . Učinimo 2011-2020. deceniju za pamćenje!