Bratunac: Uručene nagrade i priznanja najboljim učenicima

 

Opština Bratunac ove godine stipendira oko 200 studenata, a u proteklih 13 godina na ovaj način stipendirano je više od 1.600 akademaca. Dobrim učenicima u osnovnim i srednjim školama i studentima dodjeljuju se i jednokratne pomoći, a najboljim učenicima i studentima nagrade se dodjeljuju i na Dan opštine Bratunac, kao i povodom završetka školske godine, učenicima.

„Današnji prijem je samo mali znak pažnje, jer pokazujemo na taj način da brinemo o njima i na ovaj način im se zahvaljujemo za sve lijepe trenutke koje su nam priređivali tokom svih ovih godina ali ne samo kao odlični učenici, nego kao i primjerni građani naše opštine, koji su nas predstavljali na mnogim takmičenjima, kako sportskim tako i takmičenjima znanja“, izjavila je Olja Čučić, šef odsjeka za društvene djelatnosti Opštine Bratunac.

Nagrađeni učenici ističu da im znači podrška lokalne zajednice. A da Opština uspijeva u svojim namjerama da mlade zadrži u ovom gradu govori dovoljno podatak da će većina osnovaca srednju školu upisati upravo u Bratuncu.

„Ova nagrada mi znači, ne toliko u materijalnom koliko u moralnom smislu, znači mi da Opština brine o nama, i da razmišlja o nama. Dalje razmišljam o elektrotehničkoj školi, pa ću i elektrotehničku srednju školu upisati ovdje u Bratuncu“, kaže Ivan Dragičević, učenik generacije, iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Ove godine nagrađeno je 15 učenika iz tri osnovne i jedne srednje škole u Bratuncu.

„Drago mi je što su iz opštine odredili baš mene i što su odlučili da me nagrade za moj uspjeh“, rekla je Natalija Đurić, učenica generacije, iz OŠ „Petar Kočić“ Kravica.

„Dalji planovi su mi da upišem elektrotehnički fakultet, smjer računarstvo i informatika, programiranje, jer me privlači tehnologija, jer mi je lako za učenje. Lako je i naći posao, ali se ne obazirem na to, više to radim jer volim“, istakao je Srefan Jokić, učenik generacije u SŠC Bratunac.

„Treba da se uči, ali nije teško mnogo, ko hoće – može“, zaključila je Anđela Blagojević, vukovac.

U septembru će biti nagrađeni i najuspješniji studenti. Nadamo se da će želja i lokalnih vlasti i mladih da mladi ostanu i razvijaju svoju lokalnu zajednicu biti ostvariva. Ovakve inicijative sigurno pomažu.