Bratunac: Povodom Dana osoba sa invaliditetom, uručena pomoć Viti Iliću

Povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom, predstavnici Boračke organizacije Bratunac posjetili su Vitu Ilića, ratnog vojnog invalida, pritom mu uručivši odgovarajuću socijalnu pomoć.

„Ovo je skroman doprinos našim saborcima, Boračka organizacija Bratunac pomaže koliko su njene mogućnosti. Nisu prevelike, ali tu smo koliko možemo. Bitno je da našim ratnim vojnim invalidima pružimo moralnu podršku, to radimo i van ovih obilježavanja, a tako ćemo nastaviti i ubuduće“, istakao je predsjednik Boračke organizacije opštine Bratunac Nebojša Lukić, dodavši kako su ove kategorije stanovništva u Bratuncu podnijele najveći teret prethodnog otadžbinskog rata, a današnji dan je bila prilika za druženje i prisjećanje na ratne dane i pale saborce.

Vito Ilić se zahvalio za posjetu i rekao da mu mnogo znači što ga njegovi ratni drugovi nisu zaboravili.

„Hvala svima što ste došli i što me niste zaboravili. Nije mi toliko bitna ta pomoć, već što ste došli u tolikom broju“, kratko je prokomentarisao Vito Ilić.

Boračka organizacija Bratunac danas će obići još nekoliko ratnih vojnih invalida i uručiće im odgovarajući finansijsku pomoć.

Obilježavanjem ovog dana promoviše se razumijevanje problema invaliditeta i potreba za stalnom podrškom, pravima i dobrobiti lica sa invaliditetom.