Bratunac: Pomoć Vlade Republike Srbije biće usmjerena na projekte poboljšanja životnog standarda

BratunacVlada Republike Srbije osigurala je pet miliona evra za razvoj nekoliko opština u Republici Srpskoj. Dio tih sredstava dobiće i Opština Bratunac, koja će, kako kaže načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović, biti usmjerena na projekte poboljšanja životnog standarda svih građana ove opštine.

Mlađenović naglašava da ovo nije jedina pomoć Srbije bratunačkoj opštini. Od nekoliko projekata koje je susjedna zemlja finansirala u ovoj opštini na lijevoj obali Drine, izdvaja izgradnju mosta između Ljubovije i Bratunca.

Kako kaže, još nemaju projekat koji će se finansirati navedenim sredstvima, ali da je ova lokalna zajednica spremna da sufinansira projekat ukoliko bude iznos veći od srbijanskih sredstava. Ističe da će sredstva, najvjerovatnije, biti usmjerena za dobrobit svih građana.

„U proteklih nekoliko godina ova opština uložila je oko 50 miliona maraka za obnovu kapitalnih projekata. Za pola vijeka riješen je problem vodosnabdijevanja grada i prigradskih naselja. Regulisano je korito rijeke Križevice, koja prolazi kroz grad. Izgrađena je nova zgrada Doma zdravlja, sistem navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i dosta lokalnih asfaltnih puteva“, ističe Mlađenović, dodajući da su strani investitori ovdje uložili 25 miliona maraka i zaposlili 300 radnika.

Izvor: Avaz.ba