Bratunac: omogućen prilaz Centru za socijalni rad slabo pokretnim i invalidnim licima

Pristupna rampa Centru za socijalni rad u BratuncuU Centru za socijalni rad je krajem novembra postavljena prilazna rampa za slabo pokretna i invalidna lica. Sredstva za postavljanje rampe je obezbjedila Opštinska organizacija Crvenog krsta Bratunac kroz projekat “Inkluzija starih osoba i aktivno starenje”.

Projekat „Inkluzija starih osoba i aktivno starenje” je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu– ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Kako bi se obezbjedio prilaz starim, slabo pokretnim i invalidnim licima, izrađena je prilazna rampa koja je montažna i postavljena je na stepenište koje vodi do kancelarija Centra za socijalni rad Bratunac.

Po izjavama direktorice Centra za socijalni rad Bratunac, g-đe Nade Simić, nemogućnost prilaza Centru starim i invalidnim licima je dugogodišnji problem, koji se do sada nije rješavao zbog nedostatka sredstava, mada je to bila zakonska obaveza. Postavljanjem rampe je rješeno ovo pitanje, koje pored usklađivanja sa pozitivnim zakonskim propisima ima i humanitarnu dimenziju, jer društvo koje ne vodi računa o starim osobama ne može se smatrati humanim, demokratskim, a time se umanjuje i mogućnosti za zdrav i pravilan razvoj zajednice.

Rješavanjem ovog problema, kako je izjavila sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bratunac g-đa Mirjana Ostojić, poboljšana je dostupnost i kvalitet javnih usluga, kao i unapređena inkluzija marginalizovanih grupa, u ovom slučaju starih i invalidnih osoba.

Ovo je samo jedna od aktivnosti projekta i dugogodišnje saradnje Opštinske organizacije Crvenog krsta, Centra za socijalni rad i opštine Bratunac, a u narednom periodu će se realizovati niz aktivnosti koje će doprinijeti kvalitetnijem životu starih osoba i aktivnom starenju.

Izvor: www.opstinabratunac.com