Bratunac: Isporučena mašina za preventivno djelovanje u cilju zaštite od poplava

Opštini Bratunac isporučena je nova kombinovana mašina za preventivno djelovanje u cilju zaštite od poplava vrijednosti oko 50.000 evra, a uskoro će stići i dva čamca za spasavanje u vanrednim situacijama.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je nabavka ove mašine i čamaca predviđena nedavno završenim projektom prekogranične saradnje „Joint future“, u koji su bile uključene opštine Bratunac i Srebrenica iz Republike Srpske, te opštine Ljubovija i Krupanj iz Srbije.

„Sa ovom mašinom moći ćemo da na vrijeme uredimo riječna korita i u slučaju obilnih padavina smanjimo posljedice od poplava“, rekao je Mlađenović.

On je podsjetio da je kroz projekat „Joint future“, koji finansira Evropska unija, na području opštine Bratunac uređeno korito rijeke Križevice u dužini 400 metara.

„Kroz dosadašnje projekte uređeno je 80 odsto Križevice, a izabran je i izvođač radova koji će završiti regulaciju korita prema Srebrenici do Plavog mosta“, rekao je načelnik Mlađenović.

On je najavio da će do kraja godine biti završeno uređenje korita Kravičke, Glogovske i Slapašničke rijeke.

„Izabran je izvođač tih radova koji se finansiraju iz sredstava Svjetske banke, odnosno Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS“, rekao je Mlađenović i naveo da je za radove na uređenju tih rijeka obezbijeđeno dva miliona maraka, navedeno je na sajtu opštine Bratunac.