Otvoreni „Dani Srebrenice 2018“

Garavi sokak na Danima SrebreniceVečeras je u Srebrenici, koncertom grup „Garavi sokak“, svečano otvorena 15. Privredna i kulturno sportska manifestacija „Dani Srebrenice“. Pored koncerata „Garavog sokaka“ i grupe „Hari Mata Hari“, u ovogodišnjem programu manifestacije predviđeno je održavanje niza kulturnih i sportskih događaja.

„Trudimo se da, iz godine u godinu budu kvalitetniji i sadržajniji programi, što možemo da vidimo i sada u ovom programu“, rekao je Vladan Milovanović, direktor manifestacije.

Tokom deset dana, koliko će trajati „Dani Srebrenice“, posjetioci će uživati u izložbama, promocijama knjiga, folkloru, a u okviru sportskog dijela manifestacije održaće se takmičenja u fudbalu, košarci, odbojci, šahu i drugim sportovima.

„Ovi dani Srebrenice su i predviđeni da pošaljemo poruke suživota, mira i da pošaljemo poruke da su mladi najbitniji, da mladi trebaju da polako preuzimaju rukovodstvo i opštine i države, da bi krenuli nekom drugom politikom i nekim boljim životom“, izjavio je za UPSMedia Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice

Među građanima Srebrenice koji su došli na otvaranje „Dana Srebrenice“ mogli su se čuti razni komentari:

„Ono što je neobično vidjeti svaki dan, a to je mnogo ljudi na različitim lokacijama u gradu i tome se posebno radujem“

„I ovogodišnji program je napravljen da bude raznolik, da ima za sve uzraste i za sve stanovnike Srebrenice“

Slogan „Dana Srebrenice 2018“ je „Srebrenica, na putu evropske budućnosti“ u čast kandidature grada za Evropski glavni grad kulture za 2024.