Koji su najrasprostranjeniji jezici kojima se priča u svijetu?

Prema procjenama, danas u svijetu egzistira između šest i sedam hiljada različitih jezika. Smatra se da su jezici najvažniji dio nacionalnog identiteta svih naroda, kao i najvažnija prepreka globalizaciji. Neki jezici se koriste samo na maloj teritoriji neke države ili u oblastima određene države, dok se neki koriste na više kontinenata.

Ako bismo postavili pitanje koji je najrasprostranjeniji jezik, vjerujem da bi većina vas odgovorila – engleski.

Read more

Kafa od srca za Danijelu

U prostorijama Kafeterije ,,Marković” u Bratuncu danas će od 17 časova Vladimir i Valentina Marković vlasnici kafeterije, organizovati humanitarnu akcija prikupljanja novca za liječenje naše sugrađanke Danijele Gvozdenović. Humanitarnom akcijom ,,Kafa od srca” Vladimir i Valentina, sav prihod od pića uplatiće na tekući račun Danijeline porodice. Pored toga Markovići su odlučili da od njihovog dnevnog prihoda izdvojite dodatna novčana sredstva.

Read more

Na proljeće će Bratunac i Rošalj sklopiti sporazum bratimljenju

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović posjetio je grad Rošalj, koji se nalazi u Rusiji. Mlađenović se odazvao na poziv ruskog ministra Jurija Belousova. Tokom boravka u Rusiji, održano je nekoliko sastanaka na kojima je dogovorena saradnja između opštine Bratunac i Rošalja na kulturnom, sportskom i privrednom planu. Tim povodom razgovarali smo sa načelnikom opštine Bratunac, Nedeljkom Mlađenovićem.

Read more