PROGRAM PROVOĐENJA JAVNE RASPRAVE O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE BRATUNAC ZA 2021. GODINU

Javna rasprava o Nacrtu  budžeta opštine Bratunac za 2021.godinu provešće se u periodu od 21.01-26.01.2021. godine, sa ciljem obezbeđenja učešća javnosti u procesu donošenja  budžeta i učešću subjekata  u davanju primjedbi, predloga i sugestija, koje će poslužiti za konačno utvrđivanje Predloga  budžeta Opštine Bratunac za 2021.godinu.

Read more

Da li znate kada su zabilježeni najveći vodostaji rijeke Drine?

Krajem prethodne i početkom ove godine Drina je uslijed obilnih padavina i naglog topljenja snijega, uzrokovanog porastom temperatura, došla do protoka koji je bio neuobičajeno visok za ovo doba godine. Tokom istorije zabilježeno je nekoliko velikih poplava, a nekih se svi dobro sjećamo. U ovom tekstu ćemo se osvrnuti na neke od najviših vodostaja rijeke Drine.

Read more

Vijek od smrti Živojina Mišića

Danas se navršava tačno sto godina od smrti čuvenog srpskog generala i vojvode Živojina Mišića. Svakako najpoznatiji i najslavniji trenutak u vojničkoj karijeri vojvode Mišića, koja je trajala više od četiri decenije, bila je pobjeda u Kolubarskoj bitki, kada je u skoro beznadežnoj situaciji preuzeo komandu nad Prvom armijom od ranjenog Petra Bojovića i genijalnom taktikom za svega nekoliko sedmica u potpunosti porazio austro-ugarsku vojsku. Ono što je zanimljivo, pomenuti vojvoda Bojović je, takođe, preminuo na današnji dan i to 1945. godine.

Read more

Siniša Lopatić: ,,Trud nam se isplatio“

Siniša Lopatić, trener BK Kum Bratunac, bio je gost našeg današnjeg radio programa. Klub je reaktiviran u 2020. godini i u teškim uslovima je došao do velikih rezultata, što je već prepoznato od strane novog opštinskog rukovodstva i Bokserskog saveza Srbije. Ambicije za nerednu godinu su još veće.

Read more