Uručena tri traktora srebreničkim poljoprivrednim udruženjima

U okviru projekta „Pilot akcija za ruralni razvoj i revitalizaciju teritorije Bosne i Hercegovine – Faza III“, koji se provodi u saradnji „Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo“ (AICS) sa opštinom Srebrenica, danas su uručena tri traktora udruženjima: OPZ “Drina plod” Srebrenica, Udruženje za razvoj poljoprivrede “Srednje Podrinje” Skelani i UG “Drina” Srebrenica.

Mirnes Zahirović, predstavnik OPZ „Drinaplod“, kaže da će ova poljoprivredna zadruga sa traktorom unaprijediti svoj rad.
„Drinapolod je zadruga koja je počela s radom prije godinu i po. Ovaj traktor će da obavi dobar posao na zasadima, ali i pomogne našim kooperantima kojih imamo više od stotinu“, rekao je Mirnes Zahirović, iz OPZ „Drinaplod“.

„Ovaj voćarski traktor mnogo će nam značiti. Za ove naše brdske uslove ovo je idealna donacija“, rekao je Nedeljko Ivanović iz Udruženja za razvoj poljoprivrede “Srednje Podrinje” Skelani.

Predstavnici opštine Srebrenica i predstavnici AICS-a nadaju se da će saradnja i u narednom periodu biti nastavljena.

„Imamo pozitivno iskustvo u saradnji sa opštinom Srebrenica. Izabrani su korisnici koji su iz kategorije povratnika. Ovim činom, naša saradnja neće biti završena nego će biti nastavljena u budućnosti“, rekao je Marko Spada, predstavnik „Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo“ (AICS).

„Svakako da je ovo jedan novi vid saradnje između opštine Srebrenica i italijanske kooperacije, s obzirom da se po prvi put radi o projektu koji je uključio udruženja. Kroz zemljoradničke zadruge će biti obuhvaćen veći broj korisnika, što će dovesti do poboljšanja opšteg stanja u poljoprivredi“, istakao je Nermin Alivuković, zamjenik načelnika opštine Srebrenica.

Ukupna vrijednost donacije je 56.000 evra.