U Srebrenici se uskoro otvara poljoprivredna apoteka

U Srebrenici će uskoro biti otvorena poljoprivredna apoteka. Preduzeće „Dirna Fruit“ je odlučilo da otvori poslovnicu „AgroDrina“, a jedna ovakav objekat već uspješno posluje u Bratuncu.

Poljoprivredna apoteka je već dugo vremena bila neophodna u Srebrenici, a uskoro građani više neće imati potrebu da u nabavku odlaze u susjedne opštine.

„Opština Srebrenica već odavno nema maloprodajni prostor u kome bi poljoprivrednici mogli da nabave neophodne materijale, đubriva, alate, sve što im je neophodno. Otvaranje ove poslovnice će mnogo značiti poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji opštine Srebrenica“, rekao nam je Neđo Bojić iz preduzeća „Agro Fruit“.

Prodavnica će biti otvorena u Ulici Vase Jovanovića na lokaciji nekadašnje pekare, a očekuje se širok asortiman proizvoda.

„U ponudi poljoprivredne apoteke naći će se širok asortiman sjemenskog i sadnog materijala, veliki izbor hemijskih, mineralnih i organskih đubriva tako da će poljoprivredni proizvođači sve potrebe moći da podmire u ovom objektu“, ispričao nam je Neđo Bojić, šta bi to poljoprivrednici sa opštine Srebrenica mogli da očekuju u ovom maloprodajnom objektu.

Otvaranje poljoprivredne apoteke, sigurno će obradovati i srebreničke stočare, jer će u ponudi biti i stočna hrana.

„U ponudi će se naći širok asortiman stočne hrane proizvođača „Jabuka“ iz Pančeva. Ovaj proizvođač stočne hrane se na našem tržištu pokazao kao najkvalitetniji u pogledu iskoristljivosti, ostvarivosti i boljih rezultata u  proizvodnji mesa, mlijeka i drugih stočarskih proizvoda“, objasnio nam je Neđo Bojić, šta bi to moglo da raduje stočare sa područja opštine Srebrenica.

Otvaranje ovog maloprodajnog objekta će olakšati funkcionisanje poljoprivrednih proizvođača, stočara, ali i voćara sa područja opštine Srebrenica, a svi oni će moći da dobiju i stručne savjete.

„Ova apoteka bi trebala da unaprijedi agrar. Jer će sve na jednom mjestu moći da pronađu  voćari, stočari i ratari. U našem objektu, svi zainteresovani će moći da dobiju i usluge stručnog savjetovanja, jer će biti zaposlen i poljoprivredni inžinjer“, naglasio je Bojić.

Očekuje se da poljoprivredna apoteka počne da radi u toku sljedeće sedmice.