Pripreme za sajam „Dani maline“ se privode kraju

U Bratuncu je danas održan sastanak organizacionog odbora manifestacije „Dani maline – Bratunac 2016“. Današnji sastanak je jedan od završnih sastanaka organizacionog odbora na kojem su dogovoreni svi detalji.

„Cilj nam je privući što veći broj izlagača i posjetilaca, a nastojimo da uvedemo i nove sadržaje. U organizaciju su se uključili, pored opštine Bratunac, i predstavnici nevladinih organizacija, udruženja, poljoprivrednih proizvodjača. Ono što nam je posebno bitno je da se na sajmu pojavi što veći broj proizvodjača poljoprivredne opreme iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije a opština je ponudila i subvencije za prevoz ovim izlagačima“, rekao je nedeljko Mladjenović, načelnik opštine Bratunac.

Kancelarija organizacije CARE International podržava sajam „Dani maline“ od samog početka i aktivno učestvuje u organizaciji ovog dogadjaja.

„Mi ćemo podržati organizaciju ovog, 10. jubilarnog sajma izradom promotivnog materijala, raspisaćemo poziv za malinare sa teritorije opština Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica gdje ćemo nagraditi najuspješnije proizvodjače maline. Takodje je danas dogovorena i organizacija predavanja iz oblasti malinarstva, mljekarstva, plasteničke proizvodnje i pčelarstva koja će držati eminentni stručnjaci iz ovih oblasti“, kaže Branislav Tanasijević, projekt menadzer organizacije CARE International.

Na teritoriji opštine Bratunac trenutno ima 45 proizvodjača mlijeka a poljoprivredna zadruga „Agro-milk“ iz Bratunca, kao i prethodnih godina će biti jedan od izlagača na sajmu „Dani maline“.

„Mi ćemo biti prisutni na sajmu i dati svoju podršku i sajmu i opštini Bratunac. Trudimo se da pomognemo svakom proizvodjaču mlijeka na teritoriji naše opštine jer kao i u svakom poslu i u mljekarstvu ima odredjenih problema. Zbog svega toga, u okviru sajma, organizovaćemo predavanje na kojem će biti riječi izmedju ostalog i o problemima sa kojima se susreću proizvodjači mlijeka kod nas“, rekao je Slobodan Petrović, direktor zadruge „Agro-milk“ iz Bratunca.

Sajam „Dani maline“ će se održati 24. i 25. juna ove godine.