Hladnjača „AGRO-DR“ isplatila dodatnih 0,10 KM po kilogramu maline, najavljuju proširenje kapaciteta

Prerada malineHladnjača „AGRO-DR“ prošle godine isplatila je malinu po nešto većoj cijeni od one koju su isplatile druge hladnjače na području Srebrenice i Bratunca.

U prethodnom periodu, pošto je hladnjača prodala većinu zaliha maline koje su bile uskladištene, većem dijelu proizvođača isplaćeno je dodatnih 0,10 KM po kilogramu predate maline.

„Odlučili smo da isplatimo dodatnih 10 pfeninga za one proizvođače koji su malinu dovozili do hladnjače – kao jedan vid podsticaja. Istina je, planirali smo da isplatimo dodatnih 20 pfeninga, ali nam to trenutna cijena maline, po kojoj distribuiramo malinu iz hladnjače, nije dozvolila“, izjavio je za UPSMedia Petko Rankić, vlasnik hladnjače „Agro dr“.

On je ujedno najavio i povećanje kapaciteta hladnjače za 1000 tona.

„Proširenje se zaista javilo kao potreba, jer nam se u posljednje vrijeme javlja dosta malinara koji su svoje proizvode predavali u druge hladnjače, oni sada žele da u našu hladnjaču predaju malinu. Da ne bismo nikoga odbili, mi moramo da proširimo kapacitete i to ćemo uraditi u najskorijem periodu. Ja ću se i naredne sezone truditi da svojim kooperantima ponudim najbolju cijenu u regiji“, rekao je Rankić.

Kako je istakao, velika količina maline iz hladnjače „Agro dr“ ovih dana isporučena je na njemačko tržište.

One thought on “Hladnjača „AGRO-DR“ isplatila dodatnih 0,10 KM po kilogramu maline, najavljuju proširenje kapaciteta

  • februar 21, 2018 at 6:31 pm
    Permalink

    Smjesno i zalosno da se isplacuje malina samo onim koji su dovozili u hladnjacu.a mi koji smo davali otkupljivacima kao sto je Marko Zivkovic za njih nema 0.10 pfeninga.neznam u cemu je razlika kad je sva malina predata u hladnjacu AGRO-DR Petku Rankicu i prodata je po istoj cjeni.a i nama je uzeto za prevoz ako nam je covjek vozio.mislim da to nije posteno ako misli da prosiruje kapacitet maline neznam zasto bi mu dali ponovo ako nas je uvrno po 0.10 pfeninga.isplati i ovim ljudima tu razliku.a ovako ti je losa i pogresna kampanja!!

Comments are closed.